Secţiuni » Articole
ArticoleEssentialsRNSJ - Revista de note şi studii juridiceNote de studiuStudiiOpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptuluiRevista revistelor juridice

Ziua Mondială a Ciocolatei
07.07.2022 | Andra-Maria ȚAȚĂRĂ

Secţiuni: Articole, Legal Days
JURIDICE - In Law We Trust
Andra-Maria Țațără

Andra-Maria Țațără

Ziua Mondială a Ciocolatei este o sărbătoare anuală, care are loc la nivel global pe 7 iulie și care marchează momentul când a fost introdusă, în Europa, în 1550, băutura pe bază de cacao. Această zi datează din anul 2009.

Povestea ciocolatei începe cu mii de ani î.Hr. în regiunea pe care o cunoaștem acum ca sudul Mexicului și America Centrală. Un copac care dă fructe neobișnuite, având culori vibrante a produs semințe atât de valoroase încât a fost considerat a fi un dar de la zei. Era arborele de cacao, cunoscut de azteci ca Xocatl. Aztecii nu au fost primii care au descoperit și cultivat acest fruct magic. Meritul pentru această descoperire aparține civilizațiilor mezoamericane anterioare. Însă, imperiul lor era dominant și pasiunea pentru boabele de cacao a fost fără precedent. Valoarea ciocolatei, ca marfă, a atins noi culmi sub Imperiul Aztec. Tradiția cacaoului era vie și plăcută cu aztecii. A murit ciocolata cu aztecii? Nu, sfârșitul acestui mare imperiu a fost doar începutul pentru ciocolată într-o altă parte a lumii.

***

Ziua Mondială a Ciocolatei este sărbătorită și denumită diferit în alte țări precum : Ziua Națională a Ciocolatei în Statele Unite, pe 28 octombrie. Asociația Națională a Cofetărilor din SUA a menționat ziua de 13 septembrie drept Zi Internațională a Ciocolatei. Ghana, al doilea mare producător de cacao, sărbătorește Ziua Ciocolatei pe 14 februarie. În Letonia, Ziua Mondială a Ciocolatei este sărbătorită pe 11 iulie.

Asociația Națională a Cofetariilor din SUA listează în calendar patru sărbători principale ale ciocolatei : Ziua Ciocolatei (7 iulie), două Zile Naționale a Ciocolatei (28 octombrie și 28 decembrie) și Ziua Internațională a Ciocolatei (13 septembrie), pe lângă variante precum Ziua Națională a Ciocolatei cu Lapte, Ziua Națională a Ciocolatei Albe și Ziua Națională a Cacauei.

 

Andra-Maria Țațără
Studentă – Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti