Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

ANSPDCP. Operator sancționat cu 4.000 euro pentru pierderea confidențialității datelor cu caracter personal ale clienților
07.07.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. contravențional, Cyberlaw, Data protection, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 7 iulie 2022, Autoritatea Națională de Supraveghere a anunțat că a finalizat o investigație la operatorul E Software Concept SRL și a constatat încălcarea prevederilor art. 58 alin. (1) lit. a) și e) și ale art. 32 alin. (1) lit. b) și alin. (2) din Regulamentul General privind Protecția Datelor, potrivit unui comunicat.

Operatorul a fost sancționat contravențional astfel:
– amendă în cuantum de 4.945,54 lei, echivalentul a 1.000 EURO, întrucât operatorul nu a furnizat informațiile solicitate de Autoritatea de supraveghere;
– amendă în cuantum de 14.837,10 lei, echivalentul a 3.000 EURO, întrucât operatorul nu a implementat măsuri tehnice și organizatorice adecvate în vederea asigurării unui nivel de securitate corespunzător riscului prelucrării.

În cadrul investigației s-a constatat faptul că, pe site-ul operatorului, la anumite link-uri, erau disponibile public anumite documente (cum ar fi facturile emise de E SOFTWARE CONCEPT SRL către clienții săi, persoane fizice și juridice, și AWB-urile – documente de transport ce însoțesc obligatoriu expedierea coletelor, emise de solicitanții serviciilor de curierat) prin care s-au dezvăluit următoarele date cu caracter personal: nume, prenume, adresă expeditor și destinatar, număr de telefon, username și parolă, adrese de e-mail. Această situație a condus la pierderea confidențialității datelor cu caracter personal ale clienților operatorului (persoane fizice și juridice).

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti