Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Alba Iulia. Calitatea procesuală pasivă în litigiile de muncă promovate de personalul auxiliar de specialitate de la tribunale
22.07.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul muncii, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât că în litigiile de muncă legitimarea procesuală pasivă revine doar angajtorului autorității publice/instituției cu personalitate juridică cu care funcționarul public/angajatul cu contract individual de muncă se află în raporturi de serviciu/de muncă, întrucât acesteia îi aparține prerogativa stabilirii și acordării drepturilor salariale. În speță, Curtea a constatat că reclamanții au calitatea de personal auxiliar de specialitate la Tribunalul Cluj, iar ”prin întâmpinarea formulată de pârâta Curtea de Apel Cluj s-a invocat excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, excepţie pe care instanţa o respinge, ţinând cont de calitatea părţilor, de faptul că numirea personalului auxiliar de specialitate se face de către preşedintele Curţii de Apel, iar plata drepturilor de natură salarială se face de Tribunal. De altfel, pârâta având calitate de ordonator de credite cu atribuţii privind salarizarea reclamanţilor corespondent perioadelor în care aceasta are calitatea de angajator, astfel, conform art.282 Codul muncii justifică calitatea procesuală, excepţia urmând a fi respinsă.” (Decizia nr. 1483 din 6 iulie 2022 pronunțată de Secția I civilă a Curții de Apel Alba Iulia)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti