Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Aurelian-Marian Murgoci-Luca: Art. 906 C. proc. civ. este un articol ”mobil”
11.07.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept civil, Opinii, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

DEZBATEREA nr. 539: Un alt fel de penalități: art. 906 C. pr. Civ. / 16 iunie 2022

Jud. Aurelian-Marian Murgoci-Luca, Curtea de Apel București: ”Articolul 906 din Codul de procedură civilă este un articol ”mobil”, într-o continuă modificare, nu numai din cauza modificări lor legislative, ci și în contextul hotăririlor pronunțate de Înalta Curte de Casație și Justiție, completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, atât cele de admitere, cât și cele respinse ca inadmisibile, este un articol care generează practică neunitară în continuare, ceea ce înseamnă că este un articol ce generează și provocări pentru juriști, atât judecători, cât și avocați și executori, dar și teoreticieni ai dreptului.

Dar, oricum ar fi, art. 906 Cod procedură civilă este un mare progres față de vechiul articol 580^3 cred că era din vechiul Cod de procedură civilă când banii nici măcar nu mergeau la creditor. Să ne bucurăm de faptul că avem acest articol, că banii merg la creditor, bine meritați și să încercăm să ne adaptăm mobilități sale.”

Înregistrarea dezbaterii se poate urmări în platforma Video JURIDICE.

* Acest transcript a fost realizat cu ajutorul VATIS TECH.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti