Varia
JURIDICE

Aniversarea a 25 ani de la lansarea Parteneriatului Strategic România – SUA
11.07.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: VARIA (alte surse)
JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Afacerilor Externe salută aniversarea, la 11 iulie 2022, a 25 ani de la lansarea Parteneriatului Strategic între România și Statele Unite ale Americii, cu ocazia vizitei la București a Președintelui american William J. Clinton, potrivit unui comunicat.

Convenit într-o etapă a istoriei României în care eforturile de integrare în comunitatea de securitate și valori euroatlantice dobândeau consistență, Parteneriatul Strategic cu SUA a constituit un cadru eficient de sprijinire a eforturilor interne în domeniul reformei politice, economice, militare, administrative. Încă de la lansarea sa, Parteneriatul Strategic cu SUA a reprezentat un reper esențial al politicii externe românești, devenind unul dintre pilonii de bază ai acesteia, la care s-au adăugat ulterior apartenența la Alianța Nord-Atlantică și la Uniunea Europeană și consolidarea rolului țării noastre în cadrul acestor organizații esențiale pentru noi.

În toată evoluția sa din ultimii 25 de ani, Parteneriatul Strategic între România și SUA și-a păstrat ca obiective principale avansarea intereselor și prosperității cetățenilor români și americani, dezvoltarea democratică a României și promovarea în comun a valorilor transatlantice, în vecinătatea noastră și dincolo de ea, cooperarea strânsă în materie de apărare și securitate și creșterea capacității de a răspunde provocărilor regionale și globale, ținând cont de rolul României de factor de stabilitate și furnizor de securitate în Sud-Estul Europei. Fundamentul Parteneriatului Strategic a rămas angajamentul solid față de valorile democratice, inclusiv statul de drept, ordinea internațională bazată pe reguli, economia de piață, respectarea și promovarea drepturilor omului și facilitarea legăturilor interumane strânse între cetățenii români și americani.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti