Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Ghișeul.ro poate fi utilizat de orice instanță care dorește să treacă la sistemul de plăți online
11.07.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Cyberlaw, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 8 iulie 2022, Autoritatea Pentru Digitalizarea României a informat că la nivelul platformei Ghișeul.ro s-a implementat o nouă facilitate de interconectare cu un serviciu public: cel aferent domeniului judiciar, potrivit unui comunicat.

Platforma s-a interconectat cu portalul Curții de Apel Galați, astfel încât cetățenii din județele Galați, Brăila și Vrancea vor putea să achite taxele judiciare online, fără a mai fi necesară prezentarea dovezilor de plată în format fizic.

Astfel, se estimează ca plățile aferente celor peste 170.000 de dosare judecătorești anuale vor putea fi realizate prin mijloace electronice, în cadrul platformei Ghișeul.ro.

Achitarea taxelor judiciare se va face simplu, rapid și sigur prin Ghișeul.ro, nefiind necesară crearea unui cont de utilizator pentru efectuarea tranzacțiilor.

Procesul de plată se desfășoară în trei pași:

Primul pas: Introducerea datelor în formularul de pe site-ul Curții de Apel Galați;

Pasul doi: Redirecționarea către platforma www.ghiseul.ro, pentru efectuarea plății;

Pasul trei: Înregistrarea plății, utilizatorul urmând să primească pe e-mail dovada realizării acesteia în Ghișeul.ro, confirmarea plății fiind transmisă direct către sistemul informatic al Curții de Apel Galați.

Odată cu realizarea acestei interconectări, mecanismele informatice de tip API folosite în acest proces pot fi replicate pentru înrolarea oricărei instanțe din România, astfel încât cetățenii să scape de grija plăților și a dovezilor de plată prezentate în format fizic.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti