Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drepturile omului
Drepturile omului
DezbateriToate evenimenteleCărţiProfesionişti

CEDO. Măsuri provizorii în cazul imunității unui judecător militar din Polonia


13.07.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: CEDO, Dreptul Uniunii Europene, Drepturile omului
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 12 iulie 2022, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis să indice o măsură provizorie în cauza Raczkowski v. Poland.

Curtea a cerut Guvernului să se asigure că procedurile privind ridicarea imunității judiciare a lui Piotr Raczkowski – judecător militar – respectă cerințele unui „proces echitabil”, astfel cum sunt garantate de articolul 6 § 1 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, în special cerința unei „instanțe independente și imparțiale stabilite prin lege”, și că nici o decizie imediat executorie cu privire la imunitatea sa să nu fie luată de Camera disciplinară a Curții Supreme până la soluționarea definitivă a plângerilor sale de către Curtea Europeană.

Cazul este similar cu cel al judecătorilor de la Curtea Supremă, Włodzimierz Wróbel și Andrzej Stępka, cărora li s-au acordat măsuri provizorii privind procedura de ridicare a imunității.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti