Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

România sprijină Ucraina la Curtea Internațională de Justiție
14.07.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept penal, Dreptul Uniunii Europene, Procedură penală, Război Ucraina
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 13 iulie 2022, Comisia Europeană a publicat Declarația comună privind sprijinirea Ucrainei în procedura sa la Curtea Internațională de Justiție.

Declarația, în numele Albaniei, Andorrei, Australiei, Austriei, Belgiei, Bulgariei, Canadei, Croației, Ciprului, Republicii Cehe, Danemarcei, Estoniei, Finlandei, Franței, Germaniei, Greciei, Irlandei, Islandei, Italiei, Japoniei, Letoniei, Lituaniei, Luxemburgului, Maltei, Insulelor Marshall, Moldovei, Monaco, Muntenegru, Țărilor de Jos, Noii Zeelande, Macedoniei de Nord, Norvegiei, Palau, Poloniei, Portugaliei, României, San Marino, Slovaciei, Sloveniei, Spaniei, Suediei, Regatului Unit, Statelor Unite și Uniunii Europene, reiterează sprijinul pentru cererea Ucrainei de inițiere a procedurilor împotriva Federației Ruse în fața Curții Internaționale de Justiție în temeiul Convenției din 1948 privind prevenirea și reprimarea crimei de genocid, care urmărește să stabilească faptul că Rusia nu are nicio bază legală pentru a întreprinde acțiuni militare în Ucraina pe baza unor acuzații nefondate de genocid.

Semnatarii solicită, din nou, Rusiei să își suspende imediat operațiunile militare din Ucraina, așa cum a dispus Curtea în Ordonanța privind măsurile provizorii din 16 martie 2022.

Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru acțiunile sale. În acest sens, aceștia consideră că încălcările dreptului internațional de către Rusia angajează responsabilitatea internațională a acesteia și că pierderile și daunele suferite de Ucraina ca urmare a încălcărilor dreptului internațional de către Rusia necesită o reparație deplină și urgentă din partea Rusiei, în conformitate cu legea privind responsabilitatea statului.

:: Declarația

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti