Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Danemarca. Google Workspace a fost interzis într-o școală primară
19.07.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Cyberlaw, Data protection, Dreptul Uniunii Europene, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Agenția daneză pentru protecția datelor a interzis utilizarea Google Workspace în orașul Elsinore, potrivit unui comunicat.

Agenția daneză pentru protecția datelor a luat o decizie în septembrie 2021, în care municipalitatea din Elsinore a fost obligată să facă o evaluare a riscurilor privind prelucrarea datelor cu caracter personal în școala primară prin utilizarea Google Chromebooks și Google Workspace.

Pe baza documentației și a evaluării riscului pentru persoanele vizate pe care municipalitatea din Elsinore le-a pregătit, Autoritatea a constatat că prelucrarea nu îndeplinește cerințele GDPR.

Av. Allan Frank: „Municipalitatea a făcut o muncă excelentă și competentă pentru a cartografia modul în care sunt utilizate datele cu caracter personal în școala primară, dar, de asemenea, aruncă o lumină asupra potențialelor probleme de protecție a datelor cu privire la modalitățile de rezolvare a sarcinii de către marile companii de tehnologie.”

Autoritatea a constatat că municipalitatea, în calitate de operator, nu a evaluat unele riscuri specifice în legătură cu construcția procesatorului de date în ceea ce privește activitățile de prelucrare pe care operatorul este autorizat să le facă în calitate de autoritate publică. În plus, acordul de prelucrare a datelor prevede că informațiile pot fi transferate în țări terțe în situații de asistență tehnică fără a se asigura nivelul necesar de securitate și protecție.

Decizia conține, printre altele, următoarele:

– o suspendare a prelucrării datelor de către municipalitatea din Elsinore în cazul în care informațiile sunt transferate către țări terțe fără nivelul necesar de protecție;
– o interdicție generală de prelucrare a datelor cu caracter personal cu Google Workspace până la realizarea unei documentații adecvate și a unei evaluări a impactului și până când operațiunile de prelucrare vor fi aduse în conformitate cu GDPR;
– critici serioase privind prelucrarea datelor cu caracter personal de către municipalitate.

Agenția daneză pentru protecția datelor notează că multe dintre concluziile specifice din această decizie se vor aplica, probabil, și altor municipalități daneze care utilizează aceeași construcție de procesare a datelor ca cea în jurul căreia gravitează acest caz privind municipalitatea din Elsinore. Autoritatea se așteaptă ca aceste municipalități să ia măsuri relevante pe baza acestei decizii – chiar dacă autoritatea finalizează în prezent o serie de cazuri privind alte municipalități.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti