Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Grecia. Clearview AI Inc. a fost sancționată cu 20.000.000 euro pentru încălcarea principiilor legalității și transparenței din GDPR


20.07.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Cyberlaw, Data protection, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Autoritatea pentru Protecția Datelor din Grecia a examinat o plângere împotriva Clearview AI Inc., depusă de organizația civilă non-profit „Homo Digitalis” în numele unui reclamant, care a susținut că nu a fost satisfăcut în ceea ce privește dreptul de acces pe care l-a exercitat în fața societății menționate anterior. Prin plângerea în cauză s-a solicitat, de asemenea, ca practicile societății pârâte să fie examinate în ansamblu din punctul de vedere al protecției datelor cu caracter personal, potrivit unui comunicat.

Autoritatea a constatat că societatea, care comercializează servicii de recunoaștere facială, a încălcat principiile legalității și transparenței [articolul 5 alineatul (1) litera (a) și alineatul (2), articolul 6, articolul 9 din RGPD] și obligațiile care îi revin în temeiul articolelor 12, 14, 15 și 27 din GDPR.

Clearview AI Inc. a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 20.000.000 euro pentru încălcarea principiilor legalității și transparenței.

În plus, autoritatea a ordonat companiei să se conformeze astfel încât să satisfacă cererea reclamantului de acces la datele cu caracter personal, impunând totodată (aceleiași companii) o interdicție privind colectarea și prelucrarea datelor cu caracter personal ale persoanelor aflate pe teritoriul elen, utilizând metode incluse în serviciul de recunoaștere facială. În cele din urmă, prin această decizie, Autoritatea a ordonat Clearview AI Inc. să șteargă datele cu caracter personal ale acelor persoane aflate pe teritoriul Greciei, pe care pârâta le colectează și le prelucrează folosind metodele menționate anterior.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro