Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw

ANSPDCP. Raport de activitate aferent anului 2021
26.07.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Cyberlaw, Data protection, Selected

Luni, 25 Iulie 2022, ANSPDCP a dat publicității Raportul de activitate aferent anului 2021.

Acesta conține o prezentare sintetică a activității Autorității, fiind structurat în concordanță cu principalele competențe, în următoarele capitole: Capitolul I – Prezentare generală, Capitolul II – Activitatea de reglementare, avizare, consultare și informare publică,Capitolul III – Activitatea de monitorizare și control, Capitolul IV – Activități în domeniul relațiilor internaționale și Capitolul V – Managementul economic al Autorității.

Astfel, pe parcursul anului 2021 a fost adresat Autorității naţionale de supraveghere un număr de 941 solicitări de emitere puncte de vedere privind diverse aspecte referitoare la modalitatea de interpretare și aplicare a Regulamentului (UE) 679/2016, de către operatori și împuterniciții acestora, din domeniul public și privat, de către alte entități, precum și de către persoane fizice. De asemenea, instituția a emis avize asupra unui număr de 68 de proiecte de acte normative elaborate de instituţii şi autorităţi publice care implicau diverse aspecte privind prelucrarea datelor cu caracter personal, în temeiul art. 57 alin. (1) lit. c) din Regulamentul (UE) 2016/679. În ceea ce privește activitatea de monitorizare și control, în anul 2021 Autoritatea a primit un număr total de 5006 plângeri, sesizări și notificări privind incidente de securitate, pe baza cărora au fost deschise 691 investigații. Ca urmare a investigațiilor, au fost aplicate 36 de amenzi în cuantum total de 371.131,95 lei. Totodată, au fost aplicate 93 de avertismente și au fost dispuse 56 de măsuri corective și 1 avertizare.

Cuvinte cheie: , , ,