Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul familiei
Dreptul familiei
DezbateriCărţiProfesionişti

Judecătoria Sectorul 4 București. Stabilirea pe calea ordonanței președințiale a locuinței minorului în vârsta de doi ani la mamă
26.07.2022 | Ștefania JIANU

Secţiuni: Dreptul familiei, Jurisprudență Judecătorii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Ștefania Jianu

Ștefania Jianu

În speță Judecătoria Sectorul 4 București a reținut că având în vedere vârsta fragedă a minorului acesta este încă dependent de mama sa, iar la această vârstă lipsa prezenței constate a mamei în viața copilul este aptă să conducă la o dezvoltare deficitară din punct de vedere intelectual a minorului și poate afecta relațiile interumane pe care minorul urmează să le dezvolte în viitor. Suplimentar, Judecătoria Sectorul 4 București a subliniat că: ’’în primii ani de viaţă omul se naşte a doua oară în sensul devenirii ca fiinţă psihologică, cu o identitate separată. Calitatea sinelui la care un copil reuşeşte să ajungă în acest răstimp are un impact major asupra vieţii viitoare pe care copilul urmează să o ducă. Conform studiilor recente, s-a demonstrat că relaţia mamă-copil este mai importantă decât apropierea de tată în acest interval temporar.’’ (Hotărârea nr. 14135/14.10.2021 a Judecătoriei Sectorul 4 București)

Av. Ștefania Jianu, SĂVESCU & ASOCIAȚII

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti