Secţiuni » Articole
ArticoleEssentialsRNSJ - Revista de note şi studii juridiceNote de studiuStudiiOpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptuluiRevista revistelor juridice

Ziua Arhivelor Militare


26.07.2022 | Andra-Maria ȚAȚĂRĂ
Secţiuni: Articole, Legal Days
JURIDICE - In Law We Trust
Andra-Maria Țațără

Andra-Maria Țațără

2022: Ziua Arhivelor Militare este marcată, anual, la data de 26 iulie.

La 26 iulie 1920, în cadrul Secţiei a VI-a Istoric din Marele Stat Major, a fost înfiinţat un depozit de arhivă istorică, unde urmau a fi adunate documentele create de structurile Armatei Române în perioada Campaniei din 1913 și a Războiului de Întregire din 1916-1919.

***

Arhiva istorică a Armatei României constituie un tezaur de inestimabilă valoare prin numeroasele documente de o deosebită importanţă istorică care sunt tot atâtea mărturii destinate generaţiilor viitoare pentru a cunoaşte luptele şi sacrificiile ostaşilor români pentru apărarea integrităţii teritoriale, suveranităţii şi independenţei României.

***

Astăzi, 26 iulie 2022, în contextul activităților dedicate Zilei Arhivelor Militare și împlinirii a 102 ani de la înființarea Depozitului Central de Arhivă, are loc sesiunea științifică cu tema „Armata Română și Casa Regala a României”.

Activitatea se desfăşoară în Aula Universității din Pitești.

Personalul Arhivelor Militare Naționale Române și invitații din garnizoana București, s-au deplasat către garnizoana Pitești în data de 26 iulie 2022, cu un autocar.

Plecarea a avut loc la ora 7.00, din fața Statului Major al Forțelor Terestre, str. Drumul Taberei, nr. 7H, sector 6.

La ceas solemn, urăm arhiviștilor militari la mulți ani și multe împliniri pe plan personal și profesional!

Andra-Maria Țațără
Studentă – Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro