Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

ANA a derulat activități de prevenire antidrog la nivel național
26.07.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 26 iulie 2022, Agenția Națională Antidrog a anunțat că, în perioada 18-24 iulie 2022, au fost derulate, la nivel naţional, activități de informare şi conștientizare cu privire la efectele și riscurile consumului de droguri și de promovare a modalităţilor de petrecere a timpului liber într-un mod sănătos, potrivit unui comunicat.

Astfel, săptămâna trecută, reprezentanţii Agenţiei, cu sprijinul voluntarilor antidrog, au fost mobilizaţi pentru a forma echipe multidisciplinare, alcătuite din specialişti în prevenire, medici, asistenţi sociali şi psihologi, şi au desfășurat, împreună cu voluntarii antidrog, la nivel naţional, 94 activități preventive în comunitate, de informare şi conștientizare despre pericolele consumului de droguri, de care au beneficiat 14.051 de persoane.

Specialiştii Agenției Naţionale Antidrog au fost prezenţi şi au transmis informaţii, mesaje şi recomandări preventive în zonele recreaționale aglomerate, în stațiunile de pe litoral şi de la munte, la cele mai importante evenimente, concerte, festivaluri – YOUNG ISLAND FESTIVAL din Bacău, judeţul Bacău, FESTIVALUL TUSVANYOS din Tuşnad, judeţul Harghita, FESTIVALUL DESCULȚ ÎN IARBĂ din Târgu Mureș, judeţul Mureş, precum și la FESTIVALUL LOVE REGHIN DAY & NIGHT din Reghin, judeţul Mureş, – străzi deschise, zilele orașelor, întruniri tematice, târguri, tabere școlare, zone de promenadă aglomerate din fiecare municipiu, dar şi la evenimente sportive sau în alte zone de agrement din întreaga ţară.

În cadrul acestor evenimente, au fost realizate demonstraţii privind efectele diferitelor substanţe psihoactive, prin folosirea ochelarilor speciali care distorsionează realitatea, aplicate chestionare antidrog, diseminări de materiale de prevenire şi reducere a riscurilor consumului de droguri, distribuiri ale codului QR – www.infodrog.ro, precum şi şedinţe de consilieri voluntare.

Precizăm că în derularea acţiunilor preventive care au avut loc în comunitate, în această perioadă, Agenţia Naţională Antidrog a fost sprijinită și de Poliția Română, Jandarmeria Română, Inspectoratul pentru Situații de Urgență şi Poliţia de Frontieră.

La Constanța, specialiștii Agenției Naționale Antidrog implementează activităţile din cadrul campaniilor şi proiectele de prevenire și reducere a riscurilor asociate consumului de droguri „LITORAL FĂRĂ DROGURI 2022”, ediţia a XX-a, „VACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ – FĂRĂ DROGURI!, ediţia a VIII-a, „VARĂ ÎN SIGURANŢĂ – TU CONTEZI CEL MAI MULT, ediţia a VII-a, şi „SAFE PARTIES!”, care se vor derula pe toată durata sezonului estival, în principalele stațiuni de pe litoral, în spațiile recreaționale – cluburi, baruri, terase, festivaluri -, dar și în taberele școlare de la malul mării.

De asemenea, au fost derulate 4 activităţi de prevenire a consumului de droguri în şcoală, la care au participat 407 elevi, dar şi 28 cadre didactice, fiind programate alte 2 activităţi de prevenire în familie, de care au beneficiat 94 de copii şi 33 de părinţi.

Totodată, în intervalul 18 – 24 iulie a.c., au fost organizate 31 sesiuni de formare şi informare în domeniul drogurilor, la care au luat parte 92 angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne şi 281 de reprezentanţi ai altor instituţii, care au fost instruiţi în domeniul prevenirii consumului de droguri.

În ceea ce priveşte asistenţa acordată persoanelor consumatoare de droguri, au fost realizate de specialiştii Agenției Naţionale Antidrog: 102 informări, 37 de evaluări medicale, 44 de evaluări psihologice, 40 de evaluări sociale, 133 consultaţii medicale, 47 şedinţe de consiliere psihologică, 2 şedinţă de consiliere psihologică de grup, 32 şedinţe de consiliere socială individuală şi 98 şedinţe de management de caz.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti