Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

A fost suplimentat numărul de ofițeri și agenți de poliție judiciară care vor lucra pentru EPPO. UPDATE: Publicare în Monitorul Oficial
03.08.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Drept penal, Dreptul Uniunii Europene, Monitorul Oficial al României, Procedură penală
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 774 din 3 august 2022 a fost publicată Hotărârea nr. 973/2022 privind suplimentarea numărului maxim de posturi pentru Direcția Națională Anticorupție pentru Structura de sprijin a procurorilor europeni delegați în România.

Intrare în vigoare: 3 august 2022

***

Miercuri, 27 iulie 2022, Guvernul României a aprobat suplimentarea numărului maxim de posturi al Structurii de sprijin a procurorilor europeni delegaţi în România cu 15 de posturi de ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară, pentru susţinerea în mod activ și optim a activităţii Parchetului European (EPPO) în România.

Necesitatea suplimentării numărului maxim de posturi este determinată de dinamica volumului de lucru al Parchetului European după începerea activității operaționale în România, precum și de așteptarea generală privind creșterea volumului de activitate în perioada următoare, în contextul cadrului financiar multianual şi al instrumentului de redresare NextGenerationEU.

În prezent, numărul de procurori delegaţi pentru România este relativ restrâns, respectiv 7 din cei 20 alocaţi statului român, iar creşterea numărului de procurori europeni selectaţi (o nouă procedură de selecţie este în curs de desfăşurare) trebuie dublată şi de sporirea sprijinului pe care ofiţerii şi agenţii de poliţie judiciară îl pot aduce la susţinerea activităţii EPPO în România.

:: Proiectul

***

Miercuri, 13 iulie 2022, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil proiectul de hotărâre a Guvernului privind suplimentarea numărului maxim de posturi pentru Direcția Națională Anticorupție pentru Structura de sprijin a procurorilor europeni delegați în România.

:: Ordinea de zi soluționată (pct. 3)

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti