Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contravenţii
Contravenţii
CărţiProfesionişti

Refuzul Comitetului Național Paralimpic de a asigura sportivului cu dizabilități însoțitor la competiția de la Tokyo 2021 (paraciclism) reprezintă faptă de discriminare
27.07.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. contravențional, Dreptul sportului
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 27 iulie 2022, Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, întrunit în ședința de soluționare a petițiilor, a decis că restrângerea accesului la competiția de la Tokyo 2021 (paraciclism) a sportivului paralimpic Theodor Matican de către Comitetului Național Paralimpic, prin refuzul Comitetului Național Paralimpic de a asigura sportivului cu dizabilități un însoțitor la competiție, reprezintă faptă de discriminare prin care se încalcă dreptul persoanei cu dizabilități de a participa la competiții sportive conform art. 2 alin. (1), (4) și (5) coroborat cu art. 10 lit. h) din O.G. nr. 137/2000, republicată, art. 6, lit. f) din Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap și art. 30 din Convenţia privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi.

S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 10.000 lei în sarcina Comitetului Național Paralimpic.

:: Hotărârea (pct. 2)

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti