Secţiuni » Jurisprudenţă » ÎCCJ
Înalta Curte de Casaţie şi JustiţieJurisprudenţă curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRecurs în interesul legii

ÎCCJ. Legea nr. 544/2011 vs. Legea nr. 554/2004
01.08.2022 | Alina MATEI

Secţiuni: C. administrativ, Jurisprudență, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Jurisprudența ÎCCJ, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Alina Matei

Alina Matei

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că în cazul cererii având ca obiect obligarea pârâţilor Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi Guvernul României de a furniza reclamantei informaţiile de interes public este de competența este altenativă, conform art. 22 din Legea nr. 544/2001 (tribunalul de la domiciliul reclamantului ori de la sediul autorităţii pârâte). ”Legea nr. 544/2011, fiind lege specială în raport de Legea nr. 554/2004, ce reprezintă dreptul comun, competenţa materială de soluţionare a cauzei aparţine tribunalului, secţia de contencios administrativ, reclamanta având posibilitatea de a alege instanţa competentă teritorial, Legea specială nr. 544/2001 prevăzând o competenţă alternativă între tribunalul în a cărei rază teritorială domiciliază reclamantul, respectiv tribunalul în a cărei rază teritorială se află sediul autorităţii sau instituţiei publice.” (Decizia nr. 707 din 8 februarie 2022, pronunțată de Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Alina MateiSĂVESCU & ASOCIAȚII

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti