Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
 1 comentariu

Instagram a fost sancționat cu 405 mil. euro
15.09.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. contravențional, Cyberlaw, Data protection, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 15 septembrie 2022, Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor a informat că Instagram a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 405 milioane de euro, potrivit unui comunicat.

* * *

Vineri, 29 iulie 2022, Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor (EDPB) a adoptat o decizie de soluționare a litigiilor în baza art. 65 GDPR. Decizia urmărește să abordeze lipsa de consens cu privire la anumite aspecte ale unui proiect de decizie emis de către AS irlandeză în calitate de autoritate de supraveghere principală (LSA) în ceea ce privește Instagram [Meta Platforms Ireland Limited (Meta IE)] și obiecțiile ulterioare exprimate de unele dintre autoritățile de supraveghere implicate (CSA), potrivit unui comunicat.

LSA a emis proiectul de decizie în urma unei anchete din proprie inițiativă privind activitățile de prelucrare ale Meta IE. Proiectul de decizie al LSA se referă la respectarea de către Meta IE a dispozițiilor art. 5 alineatul (1) literele (a) și (c), 6 alineatul (1), 12 alineatul (1), 13, 24, 25 și 35 din RGPD în ceea ce privește anumite prelucrări de date cu caracter personal ale copiilor care folosesc Instagram. În special, aceasta se referă la divulgarea adreselor de e-mail și a numerelor de telefon ale copiilor care utilizează funcția Instagram business account și la o setare public-by-default pentru conturile personale ale copiilor de pe Instagram în timpul unei perioade care se încadrează în domeniul de aplicare temporar al anchetei LSA. La 3 decembrie 2021, LSA a comunicat proiectul său de decizie cu CSA în conformitate cu art. 60 alin. (3) din RGPD. Mai multe CSA au emis obiecții în conformitate cu art. 60(4) GDPR privind, printre altele, temeiul juridic al prelucrării și determinarea amenzii.

CSA nu au reușit să ajungă la un consens cu privire la unele dintre obiecții, care au fost apoi înaintate către EDPB de către LSA pentru a fi soluționate în conformitate cu articolul 60 alin. 65 alineatul (1) litera (a) din RGPD, inițiind astfel procedura de soluționare a litigiilor.

Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor va publica decizia după ce Autoritatea de supraveghere principală va notifica operatorul.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti