Secţiuni » Arii de practică » Business » Afaceri transfrontaliere
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti

Se înființează un post de secretar de stat pentru procesul de aderare a României la OCDE. UPDATE: Luca-Alexandru Niculescu, numit în funcţie


28.08.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, CEDO, Dreptul Uniunii Europene, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 841 din 26 august 2022 a fost publicată Decizia nr. 450/2022 privind numirea domnului Luca-Alexandru Niculescu în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Începând cu data de 1 septembrie 2022, Luca-Alexandru Niculescu se numeşte în funcţia de secretar de stat pentru procesul de aderare a României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

***

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 766 din 1 august 2022 a fost publicată Hotărârea nr. 955/2022 pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 16/2017 privind organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Externe și pentru modificarea art. 6 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 868/2003 privind organizarea și funcționarea Agentului guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Modificările organizatorice răspund obiectivului de continuare a demersurilor de susținere a aderării României la OCDE, respectiv îmbunătățirii serviciilor consulare pentru comunitățile de români din afara granițelor, inclusiv pentru obținerea unor documente de stare civilă, identitate, căsătorie, notariale, în materie de cetățenie.

Astfel, prin prezenta hotărâre, va fi înființat un post de secretar de stat pentru procesul de aderare a României la OCDE și pentru a face demersurile diplomatice adecvate. În centrala MAE se suplimentează cu 40 numărul de posturi (din care 10 pentru structura OCDE, 5 pentru funcționarea Agentului Guvernamental pentru CEDO, 25 pentru activitatea consulară).

Pentru serviciul Exterior al MAE se suplimentează cu 57 de posturi (pentru susținerea aderării României la OCDE și pentru activități consulare).

Intrare în vigoare: 1 august 2022

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti