Secţiuni » Interviuri
Interviuri
Women in Law

WOMEN IN LAW. Delia Belciu: Orice alegere este bună


03.08.2022 | Alina MATEI
Secţiuni: Covid 19 Legal React, Interviuri, Life, Selected, WOMEN IN LAW
JURIDICE - In Law We Trust
Alina Matei

Alina Matei

Delia Belciu

Delia Belciu

Alina Matei: Mulțumesc, stimată doamnă avocat Delia Belciu, DB Law Office (Belciu Delia Cabinet de Avocat), pentru timpul acordat cititorilor JURIDICE.ro. WOMEN IN LAW este despre femei, despre ceea ce fac ele în viața profesională și nu numai. O să vă rog să ne spuneți ce vă definește pe dumneavoastră ca profesionist?

Delia Belciu: Pasiunea pentru profesie, căutarea continuă de a cunoaște și aprofunda cât mai mult, mai divers și mai bine, seriozitatea și punctualitatea sunt câteva dintre aspectele care consider că mă caracterizează ca și profesionist.

Alina Matei: Din experiența dumneavoastră, implicarea femeilor, indiferent de profesia juridică aleasă, este limitată/nelimitată?

Delia Belciu: Nu, în niciun caz. Nu cred și nu pot să gândesc în șabloane și nici în limitări atunci când mă gândesc la o persoană. Consider că fiecare persoană are calitățile ei ce pot fi puse în valoare astfel cum acea persoană alege și nu consider că are vreo legătură cu faptul că această este femeie sau bărbat.

Alina Matei: Trecerea femeii juriste de la rolul de soție/iubită/mamă la cel de profesionist al dreptului ce filtre ar trebui să parcurgă, pentru ca niciunul dintre cele două ”roluri” să nu fie afectat de prejudicii majore?

Delia Belciu: Fiecare persoană își alege modul în care dorește să își dedice timpul. Nu toată lumea trebuie să parcurgă aceiași pași. Orice alegere este bună. Pentru mine, personal, echilibrul între viața profesională și cea personală este alegerea cea mai potrivită.

Alina Matei: Mediul juridic oferă femeilor oportunitatea de a fi ceea ce vor ele să fie?

Delia Belciu: Da. Din punctul meu de vedere, mediul juridic din România oferă cu siguranță o multitudine de oportunități oricărei persoane, indiferent că este femeie sau bărbat.

Alina Matei: Din toate punctele de vedere, nu cunosc să fi fost vreo perioadă mai favorabilă dezvoltării femeilor ca cea în care trăim. Orice drept, ca orice prejudecată este doar cu urmări. Ce rol pot avea femeile juriste în a înțelege că fiecare este responsabil de alegerile lui (profesionale, personale)?

Delia Belciu: Fiecare persoană este responsabilă de alegerile pe care le face, indiferent că este femeie sau bărbat. Atât timp cât există pasiune pentru ceea ce faci, munca este o plăcere, iar echilibrul poate aduce beneficii, din punctul meu de vedere.

Alina Matei: Ați avut un model feminin care v-a inspirat de-a lungul timpului?

Delia Belciu: Margaret Thatcher, Madeline Albright, Frida Kahlo sunt câteva din femeile pe care le admir.

Alina Matei: Trăim în epoca Pandemiei și a tulpinilor de COVID-19. Cum a fost această perioadă pentru dumneavoastră, din punct de vedere personal și profesional?

Delia Belciu: Dificil, așa cum probabil a fost pentru mulți dintre noi, dar m-am adaptat și din anumite puncte de vedere a adus și schimbări benefice.

Alina Matei: Un mesaj, vă rog, pentru toate doamnele din lumea juridică.

Delia Belciu: Sunteți minunate. Va doresc să vă continuați activitatea cu aceeași pasiune.

Alina Matei: Mulțumesc pentru că ați stat de vorbă cu mine!

Delia Belciu: Și eu vă mulțumesc! Mi-a făcut o deosebită plăcere să stăm de vorbă și sper să avem ocazia să discutăm și altă dată.

Alina Matei: De asemenea, mulțumiri speciale celor care au făcut posibil acest minunat proiect, adică partenerilor JURIDICE.ro: BCR, certSIGN, CSALB, OMV Petrom.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro