Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Alegerea instanței competente în cazul divorțului dovedită prin contractul de asistență juridică
04.08.2022 | Alina MATEI

Secţiuni: Dreptul familiei, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Alina Matei

Alina Matei

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că din interpretarea art. 915 alin. 2 C. proc. civ. reiese că, în favoarea Judecătoriei sectorului 5 Bucureşti, a fost instituită o competenţă care intervine în materia divorţului în lipsa unui acord al părţilor asupra instanţei competente teritorial să judece pricina, în situaţiile în care niciunul dintre soţi nu mai are locuinţa în ţară. În speță, instanța supremă a constatat că acordul părţilor ca acţiunea să se judece de către Judecătoria Iaşi este exprimat în chiar cuprinsul cererii introductive de instanţă, părţile învederând că în baza art. 915 alin. 2 C. proc. civ. au convenit soluţionarea cauzei de către Judecătoria Iaşi. Acest fapt rezultă atât din cuprinsul contractelor de asistenţă juridică nr. x din 9 februarie 2021 prin care se precizează că obiectul acestora îl reprezintă „asistenţă/reprezentare juridică în faţa Judecătoriei Iaşi„, instanţa competentă teritorial ca urmare a acordului ambelor părţi, cât şi din declaraţia reclamantului A. (Decizia nr. 209 din  2 februarie 2022pronunțată de Secţia I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Alina MateiSĂVESCU & ASOCIAȚII

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti