Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

ANSPDCP a sancționat Sephora pentru transmiterea de mesaje comerciale nesolicitate
04.08.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. contravențional, Cyberlaw, Data protection, Media & Publicitate, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 4 august 2022, Autoritatea Națională de Supraveghere a anunțat că a finalizat o investigație la operatorul Sephora Cosmetics România SA și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 21 din Regulamentul General privind Protecția Datelor, potrivit unui comunicat.

Operatorul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 9,883.60 lei, (echivalentul sumei de 2000 EURO).

Investigația a fost demarată ca urmare a primirii unei plângeri din partea unei petente care reclama faptul că a primit pe numărul său de telefon mesaje comerciale tip SMS, din partea Sephora Cosmetics România SA. Totodată aceasta susținea că în urma solicitărilor sale repetate, transmise la finalul anului 2020, de a nu-i mai fi utilizate datele în scop de marketing, Sephora a informat-o la începutul anului 2021 că datele sale nu vor mai fi prelucrate în scop de marketing. Cu toate acestea, ulterior, în cursul anului 2021, petenta a primit mesaje comerciale nesolicitate, de tip SMS, din partea Sephora Cosmetics România SA.

În cadrul investigației efectuate s-a constatat că Sephora Cosmetics România SA a transmis petentei, pe numărul său de telefon, în mai multe rânduri, în cursul anului 2021, mesaje comerciale în scop de marketing, deși aceasta, prin cererile transmise operatorului în anul 2020, își exercitase dreptul de opoziție cu privirea la utilizarea numărului propriu de telefon în scop de marketing.

Ca atare, Sephora Cosmetics România SA a fost sancționată pentru încălcarea prevederilor art. 21 din Regulamentul General privind Protecția Datelor, care garantează persoanei vizate dreptul de a se opune în orice moment, din motive legate de situaţia particulară în care se află, prelucrării datelor cu caracter personal care o privesc.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti