Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drepturile omului
Drepturile omului
DezbateriToate evenimenteleCărţiProfesionişti

Concurs pentru ocuparea unor posturi în cadrul Comitetului științific al Agenției pentru Drepturi Fundamentale a UE
04.08.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Drepturile omului, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial, seria CA nr. 297 din 4 august 2022 a fost publicată Cererea de exprimare a interesului pentru membrii comitetului științific al Agenției pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA) — Nr. ref.: CEI-SCIE-2022.

Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA) scoate la concurs 11 posturi în cadrul Comitetului științific. Mandatul noilor membri va începe la 4 iunie 2023 și se va încheia la 3 iunie 2028.

FRA este agenția specializată a Uniunii Europene însărcinată cu furnizarea de consultanță bazată pe dovezi în domeniul drepturilor fundamentale pentru instituțiile UE și statele membre ale UE (când acționează în sfera de aplicare a dreptului european).

Deși face parte din administrația generală a Uniunii Europene, agenția este o instituție distinctă, cu sediul la Viena. Actualul său comitet științific reprezintă un grup respectat de experți în domeniul drepturilor omului, recunoscuți pe plan internațional. Membrii săi, majoritatea profesori universitari, provin din diferite domenii și au deținut funcții de înalt nivel, cum ar fi cea de vicepreședinte al Curții Europene a Drepturilor Omului, funcții de președinți ai unor instituții naționale pentru drepturile omului, de raportori speciali ai ONU, de membri ai comitetelor internaționale de monitorizare și alte asemenea funcții.

Candidații trebuie să își depună candidatura pe cale electronică pe site-ul fra.europa.eu.

Vor fi acceptate numai candidaturile online. O candidatură se consideră admisibilă doar dacă include:

— o scrisoare de intenție (de cel mult o pagină);

— formularul de înregistrare al cărui link poate fi accesat din site-ul web al agenției pe pagina rezervată prezentei cereri de exprimare a interesului;

— o listă a publicațiilor științifice în cărți și în jurnale cu referenți de specialitate, inclusiv rezumatele celor mai relevante cinci articole (trei dintre aceste rezumate trebuie să fie în limba engleză).

Este posibil ca, într-o etapă ulterioară a selecției, să fie solicitate și alte documente justificative.

Pot fi solicitate clarificări cu privire la cererea de exprimare a interesului și la procedura de depunere a candidaturilor la următoarea adresă: selection-scientific-committee@fra.europa.eu.

Data-limită pentru depunerea candidaturilor este 19 septembrie 2022, ora 13:00 (ora locală, GMT + 1).

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti