Secţiuni » Noutăţi legislative » Proiecte legislative
Proiecte legislative

Instrucțiuni privind publicarea anunțului de concurs pe site-ul ANFP
04.08.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Monitorul Oficial al României, Proiecte legislative
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 776 din 4 august 2022 au fost publicate Instrucțiunile privind publicarea anunțului de concurs pe site-ul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, din 26.07.2022.

Scopul prezentelor instrucţiuni este de a asigura o reglementare unitară aplicabilă autorităţilor şi instituţiilor publice organizatoare ale concursurilor pentru ocuparea funcţiilor publice vacante şi a funcţiilor publice de execuţie temporar vacante, în vederea publicării anunţului de concurs pe site-ul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

Autorităţile şi instituţiile publice în cadrul cărora sunt stabilite funcţiile publice au obligaţia de a înştiinţa Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici cu privire la organizarea unui concurs de recrutare pentru ocuparea unei funcţii publice de execuţie sau de conducere temporar vacante prin completarea şi transmiterea în format online, în condiţiile prezentelor instrucţiuni, a informaţiilor necesare publicării anunţului de concurs pe site-ul Agenţiei, utilizând aplicaţia din domeniul informatic alocat fiecărei autorităţi sau instituţii publice în portalul de management al funcţiilor publice şi funcţionarilor publici.

Publicarea anunţului de concurs pe site-ul Agenţiei se va face cu cel puţin 30 de zile înainte de data desfăşurării probei scrise a concursului de recrutare organizat în vederea ocupării funcţiilor publice de execuţie sau de conducere vacante, precum şi pentru concursul de promovare într-o funcţie publică de conducere vacantă, cu cel puţin 15 zile înainte de data desfăşurării probei scrise a concursului de recrutare organizat în vederea ocupării funcţiilor publice de execuţie temporar vacante, cu cel puţin 10 zile înainte de data desfăşurării probei scrise a concursului pentru ocuparea funcţiilor publice vacante şi a funcţiilor publice de execuţie temporar vacante prevăzute la art. 1 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 78/2022, respectiv cu cel puţin 10 zile înainte de data desfăşurării probei scrise a concursului pentru ocuparea funcţiilor publice vacante şi a funcţiilor publice de execuţie temporar vacante prevăzute la art. 2 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 103/2022.

Data publicării anunţului de concurs pe site-ul Agenţiei va fi aceeaşi cu data publicării anunţului de concurs pe site-ul autorităţii sau instituţiei publice organizatoare a concursului pentru ocuparea funcţiilor publice vacante şi a funcţiilor publice de execuţie temporar vacante.

Anunţurile de concurs postate pe site-ul Agenţiei nu pot fi modificate şi se menţin la locul de publicare până la finalizarea concursului.

Intrare în vigoare: 3 septembrie 2022

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti