Secţiuni » Arii de practică » Business » Afaceri transfrontaliere
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti

Organizația Aviației Civile Internaționale solicită Rusiei să înceteze imediat încălcările normelor aviației internaționale
04.08.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Dreptul Uniunii Europene, Război Ucraina
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 4 august 2022, Comisia Europeană a salutat decizia Organizației Aviației Civile Internaționale (OACI), agenția ONU responsabilă cu reglementarea transportului aerian, de a solicita Federației Ruse să înceteze imediat încălcările normelor aviației internaționale, în scopul menținerii siguranței și a securității aviației civile, potrivit unui comunicat.

Decizia OACI face referire la violarea spațiului aerian suveran al Ucrainei în contextul războiului de agresiune declanșat de Rusia și la încălcarea deliberată și sistematică de către guvernul rus a mai multor cerințe de siguranță, în încercarea de a eluda sancțiunile UE. Printre acțiunile condamnate se numără dubla înmatriculare ilegală, în Rusia, a aeronavelor furate de la societăți de leasing și autorizarea companiilor aeriene ruse să opereze aceste aeronave pe rute internaționale fără un certificat de navigabilitate (certificatul de siguranță necesar) în curs de valabilitate.

Adina Vălean, comisarul pentru transporturi: „Este extrem de important, pentru siguranța pasagerilor și a echipajelor, ca toate țările să apere sistemul aeronautic internațional bazat pe reguli. Rusia continuă să încalce normele fundamentale ale aviației internaționale și să dea instrucțiuni companiilor sale aeriene să acționeze împotriva acestor norme. Salut condamnarea clară pronunțată de Consiliul OACI, care reflectă gravitatea actelor comise de Rusia.

OACI și-a informat cele 193 de state membre cu privire la nerespectarea flagrantă de către Rusia a dreptului internațional esențial în domeniul aviației și va discuta această chestiune în cadrul următoarei sale adunări generale (27 septembrie – 7 octombrie 2022).

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti