Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

NNDKP a asistat sindicatul de bănci în finanțarea în valoare de 347 milioane de euro acordată Grupului Ameropa
05.08.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Banking, Comunicate profesioniști, Drept civil, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asistat cu succes sindicatul de bănci în acordarea unei finanțări în valoare de 347 de milioane de euro grupului elvețian Ameropa. Sindicatul de bănci a fost format din Banca Comercială Română SA (BCR) și Raiffeisen Bank SA, în calitate de aranjori principali mandatați inițiali și bookrunners, împreună cu ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala București și Unicredit Bank S.A., în calitate de aranjori principali mandatați. BCR a acționat și ca agent de documentație, de facilitate și de garanții.

NNDKP a acordat asistență cu privire la aspectele juridice aferente finanțării, inclusiv în structurarea, împreună cu aranjorul, a unui set complex de facilități suplimentare acordate în baza unei clauze de tip acordeon și în negocierea și semnarea documentelor de finanțare.

Creditul sindicalizat va fi utilizat de entitățile din România ale Grupului Ameropa (Azomureș, cel mai mare producător de îngrășăminte din România, Ameropa Grains SA, cel mai mare trader de cereale și Chimpex, lider în operațiuni portuare) pentru finanțarea nevoilor de capital de lucru, consolidând astfel operațiunile strategice derulate de Ameropa în România. Tranzacția a fost semnificativă prin prisma modului inedit de structurare, permițând Grupului Ameropa să acceseze fonduri suplimentare de până la 104 milioane de euro, în funcție de creșterea prețurilor la cereale și îngrășăminte.

Valentin Voinescu, Partener, practica de Drept Bancar și Finanțări, NNDKP: „Ne bucurăm pentru această nouă ocazie de a asista sindicatul de bănci în cadrul unei noi runde de finanțare acordată Grupului Ameropa și pentru posibilitatea de a contribui în continuare, în mod indirect, la dezvoltarea operațiunilor din România ale Grupului. Sprijinul acordat în acest proiect de cele mai importante instituții de credit de pe plan local a fost fundamental și reconfirmă angajamentul acestora față de sectorul agribusiness din România.”

Echipa NNDKP care a acordat asistență sindicatului de bănci a fost coordonată de Valentin Voinescu, Partener în cadrul practicii de Drept Bancar și Finanțări, și i-a inclus pe Alexandru Ciambur, Asociat Senior, și Cătălina Dan, Asociat, din aceeași arie de practică.

Echipa NNDKP specializată în drept bancar și finanțări a fost implicată în mod constant în proiecte complexe de finanțări corporatiste, de achiziții a unor instituții financiare și companii internaționale și locale sau finanțări ale entităților publice. De-a lungul timpului, membrii echipei au fost implicați în tranzacții de finanțare cu o valoare totală de peste 5 miliarde de euro în sectoare precum agribusiness, energie, imobiliar, infrastructură, FMCG, producție sau tehnologie.

Despre NNDKP:

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (”NNDKP”) este promotor al avocaturii de afaceri în România de peste 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale.

NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. De-a lungul celor peste trei decenii de activitate, avocații NNDKP au oferit asistență juridică și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România, inclusiv în domenii inovatoare, considerate încă de nișă și care au implicat atât companii internaționale, cât și antreprenori locali.

Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociații profesionale la nivel internațional – Lex Mundi, World Services Group, International Attorneys Club – şi este membru fondator al SEE Legal. NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziţii în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, Legal500 şi IFLR1000.

NNDKP este de șase ori câștigătoarea prestigiosului premiu „Firma de avocatură a anului în România” la gala premiilor Chambers Europe, care i-a fost acordat în anii 2022, 2021, 2017, 2013, 2012 și 2009.

:: English version

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti