Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Titluri de stat emise în vederea despăgubirii persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni CEC pentru achiziționarea de autoturisme
08.08.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Banking, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 780 din 5 august 2022 a fost publicat Ordinul nr. 1598/2022 privind prospectul de emisiune a titlurilor de stat emise în vederea despăgubirii persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii și Consemnațiuni C.E.C. – S.A. în vederea achiziționării de autoturisme.

Astfel, se aprobă prospectul de emisiune a titlurilor de stat seria BRD 2022/2, emise pe numele B.R.D. Groupe Societe Generale – S.A.

Titlurile de stat se emit în formă dematerializată.

Titlurile de stat sunt denominate în lei, sunt nepurtătoare de dobândă, nenegociabile şi au scadenţa în data de 29 septembrie 2022.

Valoarea nominală totală a emisiunii titlurilor de stat este de 50.205,43 lei, reprezentând valoarea totală a despăgubirii calculate cu raportare la perioada cuprinsă între data de 1 ianuarie 1990 până la data de 31 decembrie 2013, pentru doi deponenţi care au depus sume de bani la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. – S.A. înainte de data de 1 ianuarie 1990.

Emisiunea este formată dintr-un număr de două titluri de stat, iar valoarea nominală individuală a fiecărui titlul de stat este egală cu valoarea individuală a despăgubirii.

Răscumpărarea titlurilor de stat se efectuează la data scadenţei, respectiv la data de 29 septembrie 2022, prin creditarea contului B.R.D. Groupe Societe Generale – S.A. cu suma reprezentând valoarea nominală totală a emisiunii.

Plata la scadenţă a valorii nominale a titlurilor de stat se efectuează de către Ministerul Finanţelor prin ordin de plată pe numele B.R.D. Groupe Societe Generale – S.A. Centrala, CUI/CIF RO361579, cont IBAN RO29BRDE421DD01157954210.

Dacă data la care trebuie efectuată una dintre plăţile aferente serviciului datoriei publice este o zi de sărbătoare sau o zi nelucrătoare, plata va fi efectuată în prima zi lucrătoare după data scadenţei plăţii, dacă în acordul/contractul/convenţia de împrumut sau în prospectul de emisiune pentru titlurile de stat nu se prevede altfel, fără obligarea la dobânzi penalizatoare.

Intrare în vigoare: 5 august 2022

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti