Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

UNBR sprijină refugiații din Ucraina prin achiziționarea unor ambulanțe, aparaturi medicale și meniuri zilnice. UPDATE: Echipamentele medicale achiziționate din donația primită de la poporul taiwanez au fost înmânate Primăriei Solotvino
25.08.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Război Ucraina, Selected, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 24 august 2022, a avut loc ceremonia de donare a unor echipamente medicale către Primăria Solotvino (Slatina) din Ucraina, potrivit unui comunicat.

Echipamentele au fost achiziționate de UNBR din donația primită de la poporul taiwanez pentru sprijinirea locuitorilor din Ucraina afectați de război. De dotările medicale vor beneficia refugiații ucraineni stabiliți în zonă pe durata conflictului (aprox. 35.000 de persoane) precum și cât și locuitorii comunei Solotvino, din care o mare pare sunt cetățeni ucraineni de etnie română.

La eveniment au participat, alături de av. dr. Traian-Cornel Briciu, președintele UNBR, Vasile Moldovan, primarul orașului Sighetul Marmației, av. Daniel Fenechiu, vicepreședinte UNBR, av. Cristian-Augustin Niculescu-Ţâgârlaş, senator, președintele Comisiei Juridice din Senat, av. Liviu Mihai, decanul Baroului Suceava și av. Florin Andreicuț, decanul Baroului Maramureș. Ceremonia a fost găzduită de Vasile Iovdii, primarul comunei Solotvino.

Evenimentul s-a bucurat de participarea Baronesei Nicholson de Winterbourne, Emma Harriet Nicholson, membră în Camera Lorzilor a Parlamentului Regatului Unit, președinte executiv al AMAR (International Charitable Foundation), fost raportor al Uniunii Europene pentru România între 2000 și 2004.

Echipamentele medicale donate, de ultimă generație, au constat într-un sistem mobil de raze X, un sistem de ultrasunete, o cameră endoscopică FullHD și un modul pentru analize.

***

Vineri, 5 august 2022, Comisia Permanentă a Uniunii Naționale a Barourilor din România a aprobat următoarele măsuri pentru sprijinirea refugiaților din Ucraina:

1. Achiziționarea următoarelor aparaturi medicale pentru localitatea Solotvino din Ucraina (aflată la granița României cu Ucraina, în vecinătatea localității Sighetul Marmației din jud. Maramureș), conform solicitării depuse de aceasta:
– sistem mobil de raze X DP326 Light;
– Sistem de ultrasunete MyLab X5;
– Cameră Endoscopică FullHD;
– Analizor de urină Dirui H-100.

Pentru implementarea măsurii, se vor încheia contracte specifice între UNBR, Primăria Solotvino și furnizorii indicați de aceasta, plata făcându-se în lei, în conturile ce vor fi menționate în contract.

2. Achiziționarea a trei ambulanțe pentru localitățile Harkov, Cernăuți și Solotvino din Ucraina, conform documentației puse la dispoziția Comisiei Permanente.
În cazul în care nu corespunde nevoilor localității Solotvino, ambulanța va fi îndreptată către localitatea Cernăuți.

3. Sprijinirea continuării activității Baroului Constanța de a suporta 30 de meniuri zilnic pentru refugiați, prin plata a 10.000 euro (echivalent lei).

În cazul în care, dacă potrivit legislației în vigoare, implementarea acțiunilor sus indicate nu este scutită de plata TVA, aceasta va fi suportată tot din bugetul destinat donației.

Barourile pot propune și alte măsuri de sprijin pentru refugiați, care vor fi analizate de urgență de către Comisia Permanentă.

:: Hotărârea

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti