Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Programului național „Competențe digitale pentru angajații din sectorul IMM” se suplimentează cu 66 mil. euro
09.08.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Cyberlaw, Dreptul muncii, Fiscalitate, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 784 din 8 august 2022 a fost publicată Hotărârea nr. 982/2022 pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 599/2020 privind aprobarea Programului național Competențe digitale pentru angajații din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii, finanțat în cadrul Programului operațional Capital uman 2014-2020.

Prezenta hotărâre prevede suplimentarea cu 318,9 milioane de lei (66 milioane euro) a alocării destinate ”Programului național Competențe digitale pentru angajații din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii, finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020”, pentru finanțarea a 73 de proiecte din totalul de 95 de proiecte admise.

În urma acestei suplimentări de fonduri, numărul minim de angajați care beneficiază de programe de formare poate ajunge la cel puțin 23.750, din cel puțin 2.375 de întreprinderi, dintre care cel puțin 19.000 de persoane pot obține calificarea sau validarea competențelor în sectoarele economice sau sectoarele cu specializare inteligentă și minimum 285 de IMM-uri pot introduce programe de învățare la locul de muncă la 6 luni după finalizarea sprijinului, conform noilor indicatori de realizare a programului și noilor indicatori de rezultat aprobați.

Din cele 95 de proiecte aprobate, cu o valoare totală eligibilă de 419,4 milioane de lei (86,8 milioane euro), au fost finanțate 22 de proiecte cu o valoare totală eligibilă de 100,4 milioane de lei (20,8 milioane de euro), prin care sunt sprijinite 575 de IMM-uri, fiind derulate de programe de formare profesională pentru un număr de 5.750 de angajați. Prin cele 73 de proiecte urmează să fie sprijinite încă 1825 de IMM-uri și vor fi derulate programe de formare profesională pentru un număr de 18.250 de angajați.

Intrare în vigoare: 8 august 2022

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti