Covid-19 Legal React
AbonamentePlatinum members

ANSPDCP. Angajator sancționat cu 1.000 euro întrucât a programat o angajată pentru efectuarea vaccinului împotriva Covid-19
09.08.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. contravențional, Covid 19 Legal React, Cyberlaw, Data protection, Health & Pharma (Dreptul sănătății), Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 9 august 2022, Autoritatea Națională de Supraveghere a anunțat că a finalizat o investigație la operatorul SC Wabag Water Services SRL și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 5 alin. (1) lit. a) și alin. (2)  și ale art. 6 din Regulamentul General privind Protecția Datelor, potrivit unui comunicat.

Operatorul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 4,945.40 lei (echivalentul sumei de 1.000 EURO).

Investigația a fost demarată ca urmare a primirii unor plângeri din partea unei petente care reclama faptul că datele sale cu caracter personal au fost utilizate de propriul angajator (SC Wabag Water Services SRL), fără consimțământul său, în vederea înscrierii și programării sale pe platforma națională de vaccinare pentru efectuarea vaccinului împotriva Covid-19.

În cadrul investigației s-a reținut că operatorul SC Wabag Water Services SRL a utilizat datele cu caracter personal ale petentei (angajată a operatorului) în scopul înscrierii și programării acesteia pe platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva Covid-19, în anul 2021, fără a face dovada existenței consimțământului petentei și fără existența unei alte situații în care consimțământul nu este necesar, încălcându-se astfel prevederile art. 5 alin. (1) lit. a) și alin. (2)  și ale art. 6 din Regulamentul (UE) 2016/679.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti