Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

ANSPDCP. Operator sancționat cu 7.000 euro întrucât pe website nu se regăsesc informații privind modalitatea de colectare a datelor cu caracter personal
09.08.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. contravențional, Cyberlaw, Data protection, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 9 august 2022, Autoritatea Națională de Supraveghere a anunțat că a finalizat o investigație la operatorul CDI Transport Intern și Internațional SRL și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 58 alin. (1) lit. a) și e) și art. 12 alin. (1) din Regulamentul General privind Protecția Datelor, potrivit unui comunicat.

Operatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 34.630,40 lei, (echivalentul a 7.000 EURO).

Investigația a fost demarată ca urmare a unei sesizări prin care a fost semnalat faptul că pe site-ul societății nu se regăsesc informații privind modalitatea de colectare a datelor cu caracter personal, privind drepturile prevăzute la art. 15-22 din Regulamentul General privind Protecția Datelor de care beneficiază persoanele vizate, privind modul de exercitare a acestor drepturi și nici cu privire la faptul că operatorul are obligația de a informa persoanele vizate în situația unei încălcări a securităţii datelor cu caracter personal.

În cadrul investigației efectuate, ca urmare a faptului că operatorul nu a furnizat informațiile solicitate, în termenul legal, s-a constatat încălcarea prevederilor art. 58 alin. (1) lit. (a) și (e) din Regulamentul General privind Protecția Datelor.

Totodată, s-a reținut că operatorul CDI Transport Intern și Internațional SRL nu a asigurat o informare clară, completă și corectă a persoanelor vizate ale căror date cu caracter personal se prelucrează de către societate întrucât nu a oferit toate informațiile prevăzute de dispozițiile art. 12-22 din Regulamentul General privind Protecția Datelor, cum ar fi cele referitoare la scopul prelucrării și temeiul juridic, identitatea și datele de contact ale operatorului, perioada pentru care vor fi stocate datele sau criteriile utilizate pentru a stabili această perioadă, condițiile de exercitare a drepturilor. Ca atare, s-a constatat încălcarea prevederile art. 12 alin. (1) din Regulamentul General privind Protecția Datelor

În același timp, s-a dispus față de operator și măsura corectivă a asigurării informării persoanelor vizate prin comunicarea într-o formă concisă, transparentă, inteligibilă și ușor accesibilă a tuturor informațiilor prevăzute de art. 12 din Regulamentul General privind Protecția Datelor.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti