Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Cluj. Lovire și alte violențe. Prescripția răspunderii penale
24.08.2022 | Andreea COMAN

Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Procedură penală, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Andreea Coman

Andreea Coman

Curtea de Apel Cluj a admis apelul declarat de inculpat și a dispus încetarea procesului penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire și alte violențe reținând considerentele Deciziei Curţii Constitutionale nr. 358/2022, care nu permit posibilitatea calificării Deciziei nr. 297/2018 ca decizie aditivă, deoarece instanta de contencios constituțional nu a sancţionat vreo omisiune legislativă, ci o soluție legislativă existentă la nivelul dreptului pozitiv, iar pe de altă parte că, până la data de 30 mai 2022, data intrării în vigoare a OUG nr. 71/2022, în materie penală nu a funcționat întreruperea cursului termenelor de prescripție a răspunderii penale, față de lipsa intervenției legiuitorului, situație juridică care va produce efecte în condițiile legii penale mai favorabile în cauzele pendinte. (Curtea de Apel Cluj, secția penală și de minori, decizia nr. 912 din 30 iunie 2022)

Avocat Andreea Coman, COMAN LAW

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti