Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel București. Infracțiuni la regimul vamal. Prescripția răspunderii penale
07.09.2022 | Andreea COMAN

Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Procedură penală, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Andreea Coman

Andreea Coman

Curtea de apel București a admis apelul formulat de parchet și a dispus încetarea procesului penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializare pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita legală, ca urmare a împlinirii termenului de prescripție a răspunderii penale, apreciind că nu se impune repunerea cauzei pe rol, întrucât, indiferent de dezlegarea pe care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o va da problemei de drept cu care a fost sesizată, termenul de prescripţie a răspunderii penale este împlinit. În cauză, ultimul act de procedură efectuat anterior publicării Deciziei Curţii Constituţionale nr. 297/2018 este ordonanţa de extindere a urmăririi penale. Ulterior emiterii acestei ordonanţe, toate celelalte acte de procedură au fost efectuate după data de 25.06.2018, când a fost publicată Decizia Curţii Constituţionale nr. 297/2018, acestea nefiind apte să întrerupă termenul de prescripţie, astfel cum rezultă din considerentele acestei decizii. (Curtea de Apel București, secția a II-a penală, decizia nr. 999 din 6 iulie 2022)

Avocat Andreea Coman, COMAN LAW

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti