Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Cluj. Lovire, amenințare și violare de domiciliu. Prescripția răspunderii penale
14.09.2022 | Andreea COMAN

Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Procedură penală, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Andreea Coman

Andreea Coman

Curtea de Apel Cluj a admis apelul declarat și a dispus încetarea procesului penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de lovire și alte violențe, amenințare și violare de domiciliu întrucât a intervenit prescripţia răspunderii penale. Pentru a dispune în acest Curtea a reținut că în perioada cuprinsă între data publicării Deciziei CCR nr. 297/2018 şi până la intrarea în vigoare a unui act normativ care să clarifice norma, prin reglementarea expresă a cazurilor apte să întrerupă cursul termenului prescripţiei răspunderii penale, fondul activ al legislaţiei nu conţine vreun caz care să permită întreruperea cursului prescripţiei răspunderii penale. Pe de altă parte, Curtea a reținut că Decizia CCR nr. 358/2022 este o decizie de interpretare originară a Deciziei CCR nr. 297/2018, interpretare care, dublată de considerentele celei dintâi decizii, relevă trăsăturile de lege penală mai favorabilă a Deciziei nr. 297/2018, de vreme ce prin efectele sale au fost înlăturate cauzele de întrerupere a cursului prescripţiei răspunderii penale. (Curtea de Apel Cluj, secția penală și de minori, decizia nr. 981 din 15 iulie 2022)

Avocat Andreea Coman, COMAN LAW

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti