Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Craiova. Fals intelectual. Prescripția răspunderii penale
16.09.2022 | Andreea COMAN

Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Procedură penală, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Andreea Coman

Andreea Coman

Curtea de Apel a admis apelul declarat de parchet, a desființat sentința penală apelată și a dispus încetarea procesului penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals intelectual ca urmare a împlinirii termenului general de prescripţie a răspunderii penale. Pentru a dispune în acest sens, Curtea a apreciat în esență, pe de o parte faptul că, prin decizia CCR nr. 297 din 26 aprilie 2018, Curtea a sancţionat unica soluţie legislativă pe care dispoziţiile art. 155 alin. (1) din Codul penal o reglementau (neputând a fi asimilată unei decizii interpretative), textul de lege rămas în vigoare fiind un text incomplet și inaplicabil – de vreme ce nu conținea vreun caz de întrerupere a cursului prescripției, iar pe de altă parte, instituţia prescripţiei răspunderii penale reprezintă o normă de drept substanţial supusă aplicării principiului legii penale mai favorabile. (Curtea de Apel Craiova, secția penală și pentru cauze cu minori, decizia nr. 1068 din 13 iulie 2022)

Avocat Andreea Coman, COMAN LAW

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti