Secţiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

Tribunalul Bucureşti. Descriptivitatea mărcii. Distinctivitate
13.09.2022 | Laurențiu MODORAN

Secţiuni: Dreptul proprietatii intelectuale, Jurisprudență Tribunale, Note de studiu, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Laurențiu Modoran

Laurențiu Modoran

Tribunalul Bucureşti a decis că elementul compus verbal ,,SALAM ELVEŢIAN,, nu întruneşte condiţiile de descriptivitate aşa cum sunt definite prin raportare la prevederile art. 5 alin. 1 lit. d din Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice prin raportare la Ghidul EUIPO, Partea B, Secțiunea 4, Capitolul 4, pct. 2.6.2, respectiv, faptul că publicul relevant mediu nu înţelege această denumire ca fiind un nume geografic pentru acest produs, fiind mai mult o denumire fantezistă, iar regiunea geografică cuprinsă în denumirea mărcii a cărei înregistrare se solicită nu este asociată, în percepția consumatorului mediu, cu produse similare celor din Clasa 29 din Clasificarea de la Nisa, a căror înregistrare se solicită, nici prin prisma condițiilor naturale din Elveția, nici prin prisma industriilor sale tipice sau tradiționale de renume. (Sentinţa civilă nr. 805/2021, pronunţată de Tribunalul Bucureşti Secţia a V-a civilă, definitivă prin Decizia civilă nr. 219A/2022, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti)

Jud. drd. Laurențiu Modoran, Tribunalul București

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti