Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Se înființează Registrul naţional de informare toxicologică (ReTox)
16.08.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Health & Pharma (Dreptul sănătății), Monitorul Oficial al României, Proiecte legislative
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 805 din 16 august 2022 a fost publicată Hotărârea nr. 1008/2022 privind înființarea, organizarea și funcționarea Registrului național de informare toxicologică.

Intrare în vigoare: 16 august 2022

***

Miercuri, 10 august 2022, Guvernul României a adoptat HG privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Registrului naţional de informare toxicologică.

Actul normativ reglementează înființarea, organizarea și funcționarea Registrului național de informare toxicologică (ReTox), în vederea înregistrării informațiilor referitoare la amestecurile chimice periculoase pentru sănătate comercializate în România, precum și la afecțiunile acute determinate de acestea datorate utilizării necorespunzătoare sau expunerii accidentale.

Astfel, noul registru ReTox va permite stabilirea cadrului necesar pentru transmiterea informațiilor despre amestecurile chimice periculoase pentru sănătate, pe care firmele le introduc pe piaţa României.
De asemenea, ReTox se va putea interconecta cu o platformă comună de informare şi răspuns a centrelor de informare toxicologică şi a centrelor antitoxice regionale pentru copii, pentru gestionarea cazurilor de intoxicaţie la populaţia generală.

ReTox va facilita raportările Ministerului Sănătății cu privire la cazurile de intoxicație cu produse biocide și pesticide agricole, inclusiv schimbul de informații cu structurile europene și autoritățile din celelalte state membre.

:: Proiectul
:: Nota de fundamentare

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti