Secţiuni » Noutăţi legislative » Proiecte legislative
Proiecte legislative

Guvernul a aprobat Planul de Restructurare al ROMAERO
17.08.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Monitorul Oficial al României, Proiecte legislative
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 804 din 16 august 2022 a fost publicată Hotărârea nr. 1004/2022 privind aprobarea Planului de restructurare operațională a Societății ROMAERO – S.A. pentru perioada 2022-2031.

Intrare în vigoare: 16 august 2022

***

Miercuri, 10 august 2022, Guvernul României a adoptat HG privind aprobarea Planului de restructurare operaţională a Societăţii ROMAERO S.A. pentru perioada 2022-2031.

Planul stabilește pașii de urmat pe termen scurt, mediu și lung, având ca scop revitalizarea societății, eficientizarea economico – financiară și îndeplinirea unor obiective operaționale ce vor permite societății să devină atractivă pentru realizarea unor parteneriate strategice.

Măsurile propuse vor avea un impact pozitiv atât în ceea ce privește păstrarea și creșterea locurilor de muncă, cât și în ceea ce privește cooptarea în circuitul productiv a specialiștilor în domeniu.

De asemenea, implementarea Planului de restructurare operațională a Societății ROMAERO S.A. asigură funcționarea acestei societăți la standardele optime, pentru satisfacerea cerințelor Forțelor Sistemului Național de Apărare, astfel încât să fie asigurate toate condițiile specifice necesare pentru îndeplinirea angajamentelor asumate de România prin participarea Armatei Române, cu forțe în teatrele de operații și la misiunile de menținere a păcii, alături de forțele NATO și cele ale Uniunii Europene.

Florin Spătaru, ministrul economiei, a declarat: „Industria de apărare din România poate fi revitalizată, dar pentru acest lucru trebuie să avem o strategie, un plan, fie că vorbim de investiții sau de reorganizarea activității. Romaero este cea mai mare companie din industria aerospațială și de apărare românească, fiind și unul dintre cei mai importanți furnizori de produse și servicii pentru Forțele Aeriene Române, dar dificultățile întâmpinate în pandemie, precum și refuzurile repetate ale consiliilor de administrație de a aproba planurile de redresare, reorganizare și restructurare a societății propuse de-a lungul timpului, începând cu anul 2015, au avut ca efect scăderea rapidă a cifrei de afaceri și degradarea continuă a tuturor indicatorilor de performanță. Nu îmi doresc să arăt cu degetul vinovații, vreau ca în mandatul meu să fac lucrurile corect. Planul de restructurare operațională a Societății ROMAERO S.A. aprobat astăzi în Guvern este un demers ambițios, care vizează stabilizarea societății, prin restructurarea datoriilor către stat și creditori, însoțită de un program de investiții necesare retehnologizării fluxurilor de producție și mentenanță, în scopul creșterii productivității muncii și extinderii portofoliului de clienți. Implementarea acestor măsuri va asigura repoziționarea societății ROMAERO S.A. în industria aerospațială națională și globală și menținerea capabilităților naționale necesare, în situații de criză sau conflict, pentru structurile de ordine publică, apărare și siguranță națională.”

:: Proiectul
:: Nota de fundamentare
:: Anexa

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti