Secţiuni » Jurisprudenţă » ÎCCJ » Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
ÎCCJ. Jurisprudenţă curentă

ÎCCJ. Reclamantul, responsabil științific de șantier. Paguba iminentă îndeplinită în cazul suspendării reclamantului
18.08.2022 | Alina MATEI

Secţiuni: C. administrativ, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Alina Matei

Alina Matei

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că iminența prejudiciului, în analiza îndeplinirii condiției pagubei iminente pentru suspendarea actului administrativ, nu trebuie dovedită cu certitudine absolută. În speță, instanța supremă a constatat că instanţa de fond a apreciat în mod corect că este îndeplinită condiția pagubei iminente, raportat la lipsa veniturilor salariale ale reclamantului, precum şi la amploarea şi importanţa cercetării arheolorgice privind proiectul de reabilitare a căii ferate Simeria – Curtici – Frontieră, componentă a coridorului IV Pan European, localitatea Veţel, în situl arheologic Micia, jud. Hunedoara, al cărui responsabil ştiinţific de şantier este reclamantul. (Decizia nr. 6247 din 9 decembrie 2021, pronunțată de Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Alina MateiSĂVESCU & ASOCIAȚII

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti