Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

ANI. Incidente de integritate în cazul unui contabil și a trei secretari de comună
18.08.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. administrativ, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 18 august 2022, Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a patru persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010, potrivit unui comunicat.

1. C.C.C., Secretar al Com. Pianu, Jud. Alba
În perioada exercitării funcției, a contrasemnat în calitate de secretar, dispoziția din data de 9 decembrie 2020 privind constituirea comisiei de concurs și a comisiei de soluționare a eventualelor contestații la concursul de recrutare organizat în data de 8 ianuarie 2021 pentru ocuparea unei funcției publice de consilier superior, aceasta fiind membru remunerat în comisia de concurs.

2. P.F., Secretar al Com. Beștepe, Jud. Tulcea
În exercitarea funcției publice de secretar al comunei, a semnat în anul 2021 certificatele de urbanism și autorizațiile de construcție aferente, certificatele avându-i ca titulari pe soțul, respectiv fiul acesteia.

3. V.D.V., Secretar al Com. Argetoaia, Jud. Dolj
Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât în exercitarea atribuțiilor de serviciu a semat două acte administrative privind numirea soției sale în funcția publică de execuție de consilier în cadrul SPCLEP Argetoaia – Starea civilă, care au produs pentru aceasta un folos patrimonial, respectiv a obținut venituri din salarii în sumă totală de 68.525 Lei.

4. C.A.M., Funcționar public în cadrul Penitenciarului Giurgiu
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 septembrie 2017 – 5 octombrie 2020, întrucât a exercitat simultan cu funcția publică de agent administrativ (financiar contabil) în cadrul Penitenciarului Giurgiu și funcția de expert contabil membru C.E.C.C.A.R., atribuțiile exercitate în sectorul privat fiind în legătură directă cu atribuțiile exercitate de către acesta în calitate de funcționar public, încălcând astfel prevederile art. 96, alin. (1) din Legea 161/2003.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti