Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Organizarea și funcționarea INMSS
04.10.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Health & Pharma (Dreptul sănătății), Monitorul Oficial al României, Proiecte legislative
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 961 din 3 octombrie 2022 a fost publicată Hotărârea nr. 1183/2022 privind organizarea și funcționarea Institutului Național de Management al Serviciilor de Sănătate.

Institutul Național de Management al Serviciilor de Sănătate (INMSS) se organizează ca instituție publică cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Sănătății, înfiinţat prin reorganizarea Şcolii Naţionale de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti. INMSS va funcționa ca unitate sanitară finanțată din venituri proprii și subvenții de la bugetul de stat. Instituția va avea cel mult 85 de angajați.

Institutul Național de Management al Serviciilor de Sănătate va avea ca principal obiect de activitate managementul și analiza serviciilor de sănătate, poate propune adaptarea unor soluții de eficientizare a acestora, astfel încât Ministerul Sănătății să dezvolte fundamentat politicile şi strategiile privind serviciile de sănătate, iar instituțiile sanitare să fie conduse în mod profesionist.
INMSS va organiza formarea profesională în managementul serviciilor de sănătate, în colaborare cu instituţiile de învăţământ superior medical.

Cursurile de formare profesională cu alte tematici, organizate de fosta Școală Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Sănătate, vor continua până la finalizare.

Intrare în vigoare: 3 octombrie 2022

***

Vineri, 19 august 2022, Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere publică Proiectul de hotărâre a Guvernului privind organizarea și funcționarea Institutului Național de Management al Serviciilor de Sănătate.

:: Proiectul
:: Nota de fundamentare
:: Anexa

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti