Secţiuni » Arii de practică » Business » Media & Publicitate
Media & Publicitate
Profesionişti

CSM a lansat campania de informare publică „OAMENI PENTRU JUSTIȚIE. JUSTIȚIE PENTRU OAMENI”
23.08.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Media & Publicitate, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Campania de informare publică lansată vineri, 12 august 2022, de Consiliul Superior al Magistraturii sub sloganul „OAMENI PENTRU JUSTIȚIE. JUSTIȚIE PENTRU OAMENI” se va desfășura pe parcursul a 6 luni în perioada 12 august 2022 – 10 februarie 2023 și are ca obiectiv principal informarea publicului larg cu privire la activitatea sistemului judiciar și rolul justiției în societate.

Difuzarea campaniei se va face la nivel național, atât în mediul off-line prin canalele media TV, radio și prin panouri stradale, cât și în mediul on-line, prin platformele Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, TikTok, pe canalul Youtube și pe site-ul www.justitiepentruoameni.ro.

Campania este structurată în 3 valuri de comunicare, fiecare cu o durată de 2 luni, fără pauză între acestea. Abordarea campaniei vizează coerența și unitatea de mesaj și va avea o creștere graduală a aparițiilor pe canalele mai sus amintite, printr-o comunicare în serie.

Valul 1 se desfășoară în perioada 12 august – 10 octombrie, fiind intitulat „OAMENI PENTRU JUSTIȚIE” și pune accent pe informarea publicului larg cu privire la rolul, misiunea și limitele sistemului judiciar, informare realizată prin intermediul unor reprezentanți ai justiției. Execuția creativă (spotul dedicat campaniei TV) prezintă publicului larg sistemul judiciar prin intermediul magistraților văzuți ca oameni ce reprezintă acest sistem și stabilesc în mod clar valorile fundamentale care caracterizează actul de justiție: profesionalismul, respectul față de lege, corectitudinea și imparțialitatea. Spotul poate fi vizionat aici.

Valul 2 al campaniei continuă în perioada 11 octombrie – 9 decembrie 2022, sub titulatura „JUSTIȚIE PENTRU OAMENI”. Mesajul transmis este acela că, pentru sistemul judiciar din România, fiecare caz contează, iar instituțiile ce formează sistemul judiciar sunt prezente, potrivit competențelor lor specifice, în viața de zi cu zi a cetățenilor. Mesajul este întărit de date statistice prezentate publicului larg prin intermediul comunicării din valul 2. Valul 3, desfășurat în perioada 10 decembrie 2022 – 8 februarie 2023, este cel care încheie campania de informare prin sloganul general „OAMENI PENTRU JUSTIȚIE. JUSTIȚIE PENTRU OAMENI” . În acest ultim val prezentăm rezultatele actului de justiție, a participării și emoțiilor din instanțele judecătorești în mod deschis către oameni, către societatea civilă și către mass-media. Pe scurt, valul 3 de comunicare face legătura clară între sistemul judiciar și publicul larg, accentuând ideea că fiecare cauză contează și fiecare cauză în parte este rezolvată, fără excepție.

Pe scurt, această campanie are drept scop crearea unei punți de legătură între oamenii legii și cetățeni, bazată pe încredere și respect reciproc, atât de necesară în societatea actuală.

Mai mult despre conținutul comunicațional puteți găsi aici: www.justitiepentruoameni.ro

Campania de informare publică face parte din proiectul TAEJ – „Transparență, accesibilitate și educație juridică prin îmbunătățirea comunicării publice la nivelul sistemului judiciar”, cod SIPOCA/MySMIS: 454/ 118765, implementat de către Consiliul Superior al Magistraturii, în parteneriat cu Institutul Național al Magistraturii, Școala Națională de Grefieri, Inspecția Judiciară, Ministerul Justiției și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Proiectul a demarat la data de 5 septembrie 2018, pentru o perioadă totală de 58 de luni, având ca obiectiv general îmbunătățirea și abordarea unitară a comunicării publice la nivelul sistemului judiciar în vederea consolidării imaginii acestuia, asigurarea unei transparențe sporite în interiorul și exteriorul sistemului, precum și îmbunătățirea accesului la justiție prin creșterea gradului de informare, conștientizarea drepturilor cetățenilor și dezvoltarea culturii juridice. Valoarea totală a proiectului este de 25.015.012 lei, din care 21.008.573,41 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul Social European, iar 4.006.438,59 lei reprezintă cofinanțarea beneficiarului și a partenerilor.

Informații suplimentare privind obiectivele și activitățile proiectului sunt disponibile la adresa www.sipoca454.csm1909.ro.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti