Varia
JURIDICE

ANI. Incidente de integritate în cazul a șapte aleși locali
22.08.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. administrativ, VARIA (alte surse)
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 22 august 2022, Agenția Națională de Integritate a informat că a constatat starea de incompatibilitate și conflictul de interese de natură administrativă în cazul a șapte aleși locali.

1. H.S., Primar al Com. Avram Iancu, Jud. Alba
În exercitarea atribuțiilor de primar, a semnat mai multe documente ce au produs un folos patrimonial acestuia.

2. P.I., fost Primar al Com. Brănești, Jud. Dâmbovița, actual Consilier local în cadrul C.L. al Com. Brănești
În perioada exercitării mandatului de primar, a semnat o Dispoziție privind exonerarea de la plata unor sume reprezentând veniturile de natură salarială încasate de către funcționari publici din aparatul propriu al primarului comunei Brănești, în baza căreia, soția acestuia, a fost scutită de la plata sumei de 8.058 Lei, reprezentând venituri de natură salarială încasate necuvenit.

3. V.I., Viceprimar al Com. Pogana, Jud. Vaslui și funcționar public în cadrul Primăriei Com. Voinești Jud. Vaslui
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 august – 28 septembrie 2020 întrucât a participat la alegerile locale din 2020 în calitate de candidat pentru funcția de consilier local, fără a-și suspenda raportul de serviciu din funcția publică deținută în cadrul Primăriei Com. Voinești, pe durata campaniei electorale și până în ziua ulterioară alegerilor.
Totodată, s-a aflat în incompatibilitate și în perioada 29 septembrie – 1 decembrie 2020, întrucât, după ce a fost ales în funcția de consilier local, a continuat să exercite funcția publică deținută în cadrul Primăriei comunei Voinești timp de încă 64 zile, deși raportul său de serviciu era suspendat de drept.

4. A.I., actual Primar al Orașului Târgu Bujor, Jud. Galați și fost Viceprimar al Orașului Târgu Bujor
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 august – 28 septembrie 2020 întrucât a participat la alegerile locale din 2020 în calitate de candidat pentru funcția de consilier local, fără a-și suspenda raportul de serviciu din funcția publică deținută în cadrul Primăriei Orașului Târgu Bujor, pe durata campaniei electorale și până în ziua ulterioară alegerilor.
Totodată, s-a aflat în incompatibilitate și în perioada 29 septembrie – 2 noiembrie 2020 întrucât, după ce a fost ales în funcția de consilier local, a continuat să exercite funcția publică deținută în cadrul Primăriei Orașului Târgu Bujor timp de încă 35 zile, deși raportul său de serviciu era suspendat de drept.

5. P.M., Consilier local în cadrul C.L. al Com. Sălătrucel, Jud. Vâlcea
Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 23 octombrie 2020 întrucât exercită simultan cu funcția de consilier local și o funcție contractuală în cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Sălătrucel – Compartimentul Administrativ.

6. M.L.N., Consilier local în cadrul C.L. al al Com. Florești, Jud. Prahova
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 iunie – 12 septembrie 2021, întrucât a exercitat simultan cu funcția de consilier local și o funcţie contractuală la cancelaria prefectului în cadrul Instituţiei Prefectului.

7. H.E., fost Consilier local în cadrul C.L. al Com. Vânători, Jud. Galați
S-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier local (2016 – 2020), a încheiat cu Primăria Comunei Vânători, prin intermediul propriului P.F.A., două contracte de prestări servicii în valoare totală de 30.000 Lei și un act adițional.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti