Secţiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

Tribunalul Uniunii Europene. Bună-credință. Renume rezidual
06.09.2022 | Laurențiu MODORAN

Secţiuni: CJUE, Dreptul proprietatii intelectuale, Dreptul Uniunii Europene, Note de studiu, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Laurențiu Modoran

Laurențiu Modoran

Tribunalul Uniunii Europene a stabilit că în lipsa unui renume rezidual al vechii mărci și a unei celebrități actuale a numelui în momentul depunerii cererii de înregistrare a mărcii contestate, utilizarea ulterioară de către reclamant a acestei din urmă mărci nu era, în principiu, susceptibilă să constituie un comportament parazitar care să demonstreze reaua credință a reclamantului. Această concluzie nu este răsturnată de faptul că reclamantul avea cunoștință de existența și de renumele anterior ale fostului titular al mărcii și ale vechii mărci cehoslovace, ci trebuie apreciata în mod global. (Decizia în Cauza T-250/21 Ladislav Zdút împotriva EUIPO din data de 6 iulie 2022)

Jud. drd. Laurențiu Modoran, Tribunalul București

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti