Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

CEDO. C. v. România – 30 august 2022
30.08.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: CEDO, Dreptul muncii
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 30 august 2022, Curtea Europeană a Drepturilor Omului s-a pronunțat în cauza C. v. România.

Prof. univ. dr. Iulia Motoc, judecătorul României la CEDO, a fost membru în completul de judecată.

Plângerea la CEDO a fost depusă de o salariată care lucra într-o gară și care l-a reclamat pe șeful ei pentru hărțuire sexuală.

În unanimitate, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a reținut încălcarea art. 8 (dreptul la respectarea vieții private) din Convenția europeană a drepturilor omului.

Prof. univ. dr. Iulia Motoc a postat pe Facebook următorul mesaj: ”Azi a fost publicat un caz deosebit de important referitor la hărțuirea sexuală la locul de muncă. Cazul este C impotriva Romaniei. În hotărârea de cameră de astăzi1 în cauza C. c. României (cererea nr. 47358/20), Curtea Europeană a Drepturilor Omului a reținut, în unanimitate, că a existat: o încălcare a articolului 8 (dreptul la respectarea vieții private) din Convenția europeană a drepturilor omului.

Cazul se referea la acuzații de hărțuire sexuală la locul de muncă în urma unei plângeri penale depuse de reclamantă, femeie de serviciu într-o gară, împotriva directorului gării, acuzându-l că a încercat în mod repetat să o forțeze.

Fără a exprima o opinie cu privire la faptul dacă directorul stației s-a făcut vinovat de hărțuire sexuală, Curtea a constatat în special că ancheta a fost viciată semnificativ, ceea ce a echivalat cu o încălcare a obligațiilor statului în temeiul articolului 8 din Convenție.”

:: Hotărârea

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti