Secţiuni » JURIDICE NEXT » Creepy cases
Creepy cases

Judecătoria Babadag. Uciderea a patru pisici


06.09.2022 | Andrei PINTILIE
Secţiuni: Creepy Cases, Drept penal, JURIDICE NEXT, Jurisprudență Judecătorii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Andrei-Ioan Pintilie

În fapt, în seara zilei de 22.08.2015, inculpatul minor, în vârstă de 17 ani a ieșit în centrul orașului pentru a se vedea cu un prieten. După ce l-a văzut pe prietenul său în parc, i-a solicitat să meargă la magazin pentru a cumpăra suc și țigări. După puțin timp, în zonă a apărut și martora împreună cu 4 pisici care se alintau pe lângă ea. Inculpatul i-a spus martorei că este nemulțumit deoarece primește prea puțină atenție de la ea, iar martora s-a supărat și a plecat. După plecarea martorei, inculpatul, ajutat de prietenul său au prins 3 din cele 4 pisici și le-au lovit cu piciorul, ca și atunci când degajezi o minge de fotbal, ceea ce a dus la decesul animalelor. Încurajat de ceea ce deja văzuse, prietenul inculpatului a prins și a 4-a pisică și a repetat loviturile cu piciorul. După ce minorii au ucis cele 4 pisici, le-au agățat cu labele din față de un gard. În ziua următoare, s-au adunat la locul faptei mai mulți tineri, iar inculpații le-au povestit cu vădită staisfacție că ei sunt autorii crimelor.

În drept, fapta inculpatului în vârstă de 17 ani care a participat la omorârea cu intenție și fără drept a celor 4 pisici întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de uciderea animalelor, iar față de celălalt inculpat s-a adoptat soluția clasării,  întrucât există și operează cauza de neimputabilitate a minorității făptuitorului. În cursul urmăririi penale, minorul de 17 ani a recunoscut faptele, dar nu a arătat nicio urmă de regret, mai degrabă de satisfacție pentru ce a făcut.

Pedeapsa aplicată: Instanța a hotărât ca minorul sa fie condamnat la măsura educativă neprivativă de libertate a supravegherii pe o perioada de 6 luni , sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere a animalelor. Totodată, minorul are obligația să continue pregătirea școlară și să sa prezinte la Serviciul de Probațiune Tulcea la datele fixate de acesta.

Sentința penală nr. 71/2017, Judecătoria Babadag, Secția Penală, disponibilă aici.

Student Andrei-Ioan Pintilie
Facultatea de Drept, Universitatea Titu Maiorescu

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti