Secţiuni » JURIDICE NEXT » Creepy cases
Creepy cases

Judecătoria Babadag. Uciderea a patru pisici
06.09.2022 | Andrei PINTILIE

Secţiuni: Creepy Cases, Drept penal, JURIDICE NEXT, Jurisprudență Judecătorii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Andrei-Ioan Pintilie

În fapt, în seara zilei de 22.08.2015, inculpatul minor, în vârstă de 17 ani a ieșit în centrul orașului pentru a se vedea cu un prieten. După ce l-a văzut pe prietenul său în parc, i-a solicitat să meargă la magazin pentru a cumpăra suc și țigări. După puțin timp, în zonă a apărut și martora împreună cu 4 pisici care se alintau pe lângă ea. Inculpatul i-a spus martorei că este nemulțumit deoarece primește prea puțină atenție de la ea, iar martora s-a supărat și a plecat. După plecarea martorei, inculpatul, ajutat de prietenul său au prins 3 din cele 4 pisici și le-au lovit cu piciorul, ca și atunci când degajezi o minge de fotbal, ceea ce a dus la decesul animalelor. Încurajat de ceea ce deja văzuse, prietenul inculpatului a prins și a 4-a pisică și a repetat loviturile cu piciorul. După ce minorii au ucis cele 4 pisici, le-au agățat cu labele din față de un gard. În ziua următoare, s-au adunat la locul faptei mai mulți tineri, iar inculpații le-au povestit cu vădită staisfacție că ei sunt autorii crimelor.

În drept, fapta inculpatului în vârstă de 17 ani care a participat la omorârea cu intenție și fără drept a celor 4 pisici întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de uciderea animalelor, iar față de celălalt inculpat s-a adoptat soluția clasării,  întrucât există și operează cauza de neimputabilitate a minorității făptuitorului. În cursul urmăririi penale, minorul de 17 ani a recunoscut faptele, dar nu a arătat nicio urmă de regret, mai degrabă de satisfacție pentru ce a făcut.

Pedeapsa aplicată: Instanța a hotărât ca minorul sa fie condamnat la măsura educativă neprivativă de libertate a supravegherii pe o perioada de 6 luni , sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere a animalelor. Totodată, minorul are obligația să continue pregătirea școlară și să sa prezinte la Serviciul de Probațiune Tulcea la datele fixate de acesta.

Sentința penală nr. 71/2017, Judecătoria Babadag, Secția Penală, disponibilă aici.

Student Andrei-Ioan Pintilie
Facultatea de Drept, Universitatea Titu Maiorescu

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti