Secţiuni » JURIDICE NEXT » Creepy cases
Creepy cases

Criminali în serie. Masacrul din Hungerford


07.09.2022 | Luiza MOISESCU
Secţiuni: Creepy Cases, Drept penal, JURIDICE NEXT, Selected, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust
Luiza Moisescu

Luiza Moisescu

Michael Robert Ryan a fost responsabil de așa-zisul Masacru din Hungerford din 1987, unde, la numai 27 de ani, a ucis cu brutalitate 16 persoane, printre care și mama sa, și a rănit alte 15 persoane, împușcându-le când au apărut în raza sa vizuală.

Născut în 1960, singurul copil al familiei, a fost remarcat de către vecini și rude ca fiind un copil timid și fără interese academice. A fost hărțuit când era mic, iar din acest motiv a decis să evite alți copii. A devenit pasionat de armată și de arme, iar când a avut vârsta necesară și-a achiziționat o pușcă și haine militare, echipamente de supraviețuire și de camuflaj. De asemenea, a început să colecționeze alte arme mult mai periculoase, obținute legal, neavând cazier și nefiind înregistrat pentru instabilitate psihică. Când avea 25 de ani tatăl său a murit de cancer, fapt care l-a afectat enorm, închizându-se și mai mult în sine.

Prima sa victimă a fost Susan Godfrey, în vârstă de 33 de ani, mamă a doi copii. În timp ce se afla la un picnic alături de ei, Ryan a amenințat-o cu un pistol Beretta de calibru 9mm să își lase copiii în mașină și să meargă cu el în pădurea din apropiere. Acolo a împușcat-o de 13 ori, după care a părăsit zona, îndreptându-se spre celelalte victime ale sale.

A ajuns la casa unde locuia împreună cu mama sa, și-a împușcat câinele, apoi a dat foc casei, a încărcat, alte două arme (o carabină M1 și un Kalashnikov AK-47) și a continuat, hotărât, atacul, care a avut loc în mai multe perimetre ale orășelului. A început să împuște la întâmplare pe oricine îi stătea în cale, inclusiv pe vecinii care ieșiseră să vadă de unde proveneau zgomotele. Între timp, poliția era pe poziții, încercând să oprească masacrul și să adăpostească cât mai multă lume.

Au încercat și să negocieze cu el, fără niciun rezultat. La locul crimelor a fost adusă și mama sa, în speranța că îl poate opri, dar, în timp ce îl ruga să se oprească din atac, Ryan a împușcat-o în picior și în stomac, făcând-o să se prăbușească la pământ, deoarece nu a vrut să o privească în ochi atunci când a executat-o căteva secunde mai târziu.

Ulterior, a mai împușcat alte câteva persoane, fără a avea o țintă anume. Atacul a luat sfârșit aproape de ora 19, când Ryan s-a oprit, a spus că a ucis toți acei oameni, dar nu și pe el însuși, fapt care i se părea amuzant (“It’s funny, I killed all those people but I haven’t got the guts to blow my own brains out.”), după care a apăsat pe trăgaciul pistolului îndreptat spre propria tâmplă.

A lăsat în urma sa o liniște asurzitoare, în care nu se mai auzea nici măcar un câine lătrând și nicio pasăre nu mai ciripea, după cum descria medicul patolog chemat la fața locului. Un tablou apocaliptic în care victimele au fost prinse în acel război al atacatorului cu sine însuși.

Surse:
https://www.crimeandinvestigation.co.uk/crime-files/michael-ryan-and-the-hungerford-massacre
– Richard Shepherd, Unnatural causes, Penguin Books, 2018

Luiza Moisescu
Studentă – Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro