Secţiuni » Arii de practică » Business » Afaceri transfrontaliere
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti

Includerea a doi precursori ai drogurilor în lista substanțelor clasificate
13.09.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial, seria L nr. 236 din 13 septembrie 2022 a fost publicat Regulamentul delegat (UE) 2022/1518 al Comisiei din 29 martie 2022 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 273/2004 al Parlamentului European și al Consiliului și a Regulamentului (CE) nr. 111/2005 al Consiliului în ceea ce privește includerea anumitor precursori ai drogurilor în lista substanțelor clasificate.

Așadar, alfa-fenilacetoacetat de etil (EAPA) și 3-oxo-2-(3,4-metilendioxifenil) butanoat de metil (MAMDPA) au fost clasificate la nivelul Uniunii Europene pentru a consolida controlul și monitorizarea acestora.

EAPA și MAMDPA, în calitate de precursori ai amfetaminei, metamfetaminei și MDMA, reprezintă amenințări semnificative la adresa sănătății sociale și publice din Uniune. Nu există nicio producție, comercializare sau utilizare licită cunoscută a acestor substanțe, cu excepția utilizării în scopuri de cercetare. Prin urmare, includerea lor în categoria 1 din anexa I la Regulamentul (CE) nr. 273/2004 și în categoria 1 din anexa la Regulamentul (CE) nr. 111/2005 reprezintă un răspuns adecvat pentru a evita utilizarea acestora la fabricarea ilicită de stupefiante și, în același timp, nu implică nicio sarcină administrativă suplimentară semnificativă pentru operatorii economici și autoritățile competente din Uniune.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti