Secţiuni » JURIDICE NEXT » Creepy cases
Creepy cases

Tribunalul Argeș. Fostul concubin ascuns sub pat. Tentativă de omor


19.09.2022 | Ștefania-Elena VASILE
Secţiuni: Creepy Cases, Drept penal, JURIDICE NEXT, Note de studiu, Procedură penală, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Ștefania-Elena Vasile

Ștefania-Elena Vasile

În fapt, inculpatul, pe fondul unor sentimente de gelozie și în urma consumului prealabil de băuturi alcoolice, s-a înarmat cu un cuțit și a profitat de lipsa fostei sale concubine pentru a intra fără consimțământ în domiciliul acesteia. Persoana vătămată a revenit acasă, alături de concubinul actual, unde au mâncat, au vorbit și au vizionat programe la televizor. În dormitor, persoana vătămată s-a aplecat pentru a se spăla pe picioare, moment în care l-a observat pe fostul său concubin ascuns sub pat. Inculpatul s-a adresat martorului că nu are nimic cu fosta concubină dar dorește să o omoare și a început să o lovească cu cuțitul în regiunea feței pe persoana vătămată. Din actul medico-legal s-a constatat că persoana vătămată a prezentat leziuni traumatice prin lovire cu cuțit, cât și prin lovire cu sau de un corp dur.

În drept, faptele inculpatului întrunesc elementele constitutive pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor calificat și violare de domiciliu. Instanța a remarcat că inculpatul prezintă un pericol social ridicat și că a săvârșit faptele din prezenta cauză, în stare de recidivă postcondamnatorie, asupra unei persoane cu care s-a aflat în relație de concubinaj pentru o perioadă lungă de timp. La stabilirea pedepselor, s-au avut în vedere criteriile generale de individualizare, modul de comitere a infracțiunilor precum și mijloacele folosite, starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită, gravitatea rezultatului produs, împrejurarea faptei și atitudinea sinceră a acestuia.

Pedeapsa aplicată: Inculpatul a fost condamnat la 7 ani și 10 luni de închisoare, cât și la 2259 zile de închisoare din pedeapsa de 20 de ani pentru săvârșirea unei infracțiuni de omor.

 Sentință penală nr. 221 din 2018, Tribunalul Argeș, disponibilă aici.

Ștefania-Elena Vasile
Studentă – Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro