Secţiuni » Arii de practică » Business » Afaceri transfrontaliere
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti

Reînnoirea parțială și intrarea în funcție a nouă noi membri ai CJUE. Ședința solemnă / 15 septembrie 2022
15.09.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, CJUE, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 15 septembrie 2022, începând cu ora 18:00, va fi retransmisă în direct ședința solemnă cu ocazia reînnoirii parțiale și intrarea în funcție a nouă noi membri ai Curții de Justiție a Uniunii Europene, potrivit unui comunicat.

Ședința solemnă va putea fi urmărită aici.

Prin deciziile din 21 decembrie 2021, 27 aprilie, 29 iunie și 20 iulie 2022, reprezentanții guvernelor statelor membre ale Uniunii Europene au reînnoit, pentru perioada cuprinsă între 1 septembrie 2022 și 31 august 2028, mandatatul a 21 de judecători ai Tribunalului, și anume Lauri Madise, Iko Nõmm, Anna Marcoulli, Savvas S. Papasavvas, Tuula Pynnä, Heikki Kanninen, Maria José Costeira, Ricardo Da Silva Passos, Geert De Baere, SteHn Frimodt Nielsen, Krisztián Kecsmár, Paul Nihoul, Jesper Svenningsen, Marc Van Der Woude, Ion Gâlea, Marc Jaeger, Dean Spielmann, Mirela Stancu, Ioannis Dimitrakopoulos, Gerhard Hesse și Tihamér Tóth.

Prin deciziile din 27 aprilie, 29 iunie și 20 iulie 2022, au fost numiți în calitate de judecători la Tribunal, pentru perioada cuprinsă între 1 septembrie 2022 și 31 august 2028, Elisabeth Tichy-Fisslberger, în locul ui Viktor Kreuschitz, Goulielmos (William) Valasidis, în locul lui Constantinos Iliopoulos, și Steven Verschuur, în locul lui René Barents.

Prezentarea noilor membri

Elisabeth Tichy-Fisslberger
Născută în anul 1957 la Viena (Austria), Elisabeth Tichy-Fisslberger obține, în 1980, o diplomă în drept pe care o completează cu studii de drept internațional la Université catholique de Louvain (Universitatea Catolică din Louvain, Belgia) în 1981. Elisabeth Tichy-Fisslberger își începe cariera profesională la Comisia Europeană în 1982 ca interpretă de conferințe, funcție pe care o va exercita până în anul 1988. În același timp, își continuă studiile lingvistice la Universität Wien (Universitatea din Viena, Austria) și obține o diplomă în studii lingvistice în 1984. În 1988, se alătură serviciilor Ministerului Afacerilor Externe austriac în cadrul Direcției generale pentru afaceri europene și economice în calitate de consilier, funcție pe care o exercită până în anul 1993.
În 1990, este detașată la Ambasada Austriei la Dublin. De la jumătatea anului 1991 până la jumătatea anului 1992, este directoare adjunctă pentru politica Uniunii Europene în domeniul transporturilor în cadrul Ministerului Afacerilor Externe austriac, la Viena. Ulterior, este detașată la Ambasada Austriei la Londra.
Între anii 1993 și 2000, este ministru-consilier la Reprezentanța Permanentă a Austriei pe lângă Uniunea Europeană la Bruxelles.
Din nou în cadrul Ministerului Afacerilor Externe austriac, Elisabeth Tichy-Fisslberger îndeplinește funcția de directoare pentru afaceri generale ale Uniunii Europene și ale instituțiilor Uniunii Europene între anii 2000 și 2003. Ulterior, este numită directoare generală adjunctă pentru afaceri europene și economice și, începând din anul 2007, directoare generală pentru afaceri juridice și consulare. De asemenea, exercită funcția de coordonator național pentru combaterea traficului de persoane în perioada 2009-2017.
Începând din luna decembrie 2017, este ambasadoare la Reprezentanța Permanentă a Austriei pe lângă Oficiul Organizației Națiunilor Unite și alte organizații internaționale, la Geneva. În 2020, este aleasă președintă a Consiliului pentru Drepturile Omului al Organizației Națiunilor Unite, iar în 2021, președintă a Comisiei Economice pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite.
Pe lângă aceste activități, Elisabeth Tichy-Fisslberger predă dreptul în cadrul Diplomatische Akademie Wien (Academia Diplomatică din Viena, Austria) din anul 2002. În perioada 2006-2017, predă de asemenea la Universität Wien.
Elisabeth Tichy-Fisslberger este numită judecătoare la Tribunal la 15 septembrie 2022.

William Valasidis
Născut în 1971 la Salonic (Grecia), William Valasidis obține, în anul 1993, o diplomă în drept la Aristoteleio Panepistimio Thessalonikis (Universitatea Aristotel din Salonic, Grecia) și își completează studiile cu un master în drept acordat de Harvard Law School (Facultatea de Drept Harvard, Statele Unite) în 1996.
Între anii 1993 și 1995, este avocat stagiar în cadrul examenelor de acces la profesia de avocat. Admis în baroul din Salonic în anul 1996, William Valasidis își exercită ulterior profesia în cadrul unor cabinete situate în Mexic și în Statele Unite.
Intră pentru prima dată în serviciul Curții de Justiție a Uniunii Europene în 1998, în calitate de referent juridic în cadrul cabinetului judecătorului Krateros Ioannou. Îndeplinește ulterior această funcție pe lângă judecătorul Vassilios Skouris, care a devenit președinte al Curții în 2003 și cu care colaborează timp de 15 ani, din 1999 până în 2014.
În 2014, este numit director al Direcției protocol și informare a Curții și, ulterior, director al Direcției comunicare, funcție pe care o deține până în anul 2022.
Autor de publicații juridice și lucrări editoriale, acordă totodată o foarte mare importanță predării practicii dreptului Uniunii, implicându-se activ în organizarea și desfășurarea European Law Moot Court Competition, mai întâi ca membru al juriului în perioada 2004-2005, apoi ca membru și vicepreședinte al European Law Moot Court Society în perioada 2006-2022. Participă de asemenea în mod regulat la conferințe naționale și internaționale.
William Valasidis este numit judecător al Tribunalului la 15 septembrie 2022.

Steven Verschuur
Născut în 1977 la Arnhem (Țările de Jos), Steven Verschuur urmează studii de drept la Universiteit Utrecht (Universitatea din Utrecht, Țările de Jos), unde obține un master în drept în anul 2001. Își continuă studiile universitare la université de Liège (Universitatea din Liège, Belgia), care îi decernează o diplomă de studii aprofundate în drept european în anul 2002. În 2010, își susține teza de doctorat în drept la Universiteit Utrecht.
Începând din anul 2002, Steven Verschuur urmează o carieră de avocat în cadrul mai multor cabinete situate în Țările de Jos și în Belgia în diverse domenii ale dreptului Uniunii cum ar fi concurența, ajutoarele de stat, politica comercială, achizițiile publice sau măsurile restrictive adoptate în cadrul politicii externe și de securitate comună (PESC).
Se consacră de asemenea redactării unui număr important de articole privind aceste materii, destinate unor reviste și lucrări juridice
În același timp, este judecător supleant la Secția de drept civil a rechtbank Zeeland-West-Brabant (Tribunalul din Zeeland-West-Brabant, Țările de Jos) din anul 2021 până în anul 2022.
Steven Verschuur este numit judecător la Tribunal la 15 septembrie 2022.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti